Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSonunda Bir Kadının "Ölmek İstemiyorum" Çağrısına Kulak Verildi: 46 Kez Şikayet Ettiği...

Sonunda Bir Kadının “Ölmek İstemiyorum” Çağrısına Kulak Verildi: 46 Kez Şikayet Ettiği Eski Eşine Elektronik Kelepçe Takıldı

Aydın‘ın Didim ilçesinde üç yıl önce boşandığı Murat Cem K. (36) tarafından sürekli tehdit edilen Zeliha Erdemir (32) 46 kez şikayette bulunmasına rağmen sonuç alamadı. Sosyal medyada, “Ölmek istemiyorum” paylaşımı yapan Zeliha Erdemir, sesini sonunda yetkililere duyurdu. Eski eşine üç ay süreyle elektronik kelepçe takıldı.

Sonunda Bir Kadının “Ölmek İstemiyorum” Çağrısına Kulak Verildi: 46 Kez Şikayet Ettiği Eski Eşine Elektronik Kelepçe Takıldı

26 Aralık 2016’da eski eşi Murat Cem K.’nin şiddet uygulaması nedeniyle boşanan muhasebeci Erdemir’in altı yaşında bir oğlu bulunuyor. Erdemir, Murat Cem K.’nin kendisini tehdit ettiğini ileri sürerek, defalarca şikayetçi olmasına rağmen sonuç alamadı. Canını korumak için her ay savcılıktan koruma kararı aldırmak zorunda kalan Erdemir, bu duruma sosyal medya üzerinden isyan etti ve çok sayıda basın kuruluşun gündemine düştü.

Devletin Yapamadığını Sosyal Medya Yapıyor

Aydın Barosu, adres değişikliği nedeniyle uzaklaştırma kararları tebliğ edilemeyen Murat Cem K. için gereğinin yapılması amacıyla Didim başsavcılığına dilekçe verirken, mahkeme, 6284 sayılı ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un ‘tedbir kararlarının uygulanmasında hakim kararı ile teknik araç ve yöntemler kullanılabilir’ hükmünü içeren 12’nci maddesi gereği Murat Cem K.’nin, boşandığı Zeliha Erdemir’e yaklaşmaması için elektronik kelepçe ile 3 ay süreyle denetlenmesine karar verdi.

Çaresizdim.. Ölmeden Sesimi Duyun İstedim…

Eski eşine elektronik kelepçe takılmasının ardından rahat nefes aldığını belirten Erdemir şunları söyledi: “Çaresiz kalmıştım. Sesimi duyurmak istedim. ‘Ölmeden sesimi duyun’ diyerek haykırdım. Bu çığlığa duyarsız kalmayan herkese teşekkür ederim. Artık korkularım azaldı. Her gün ölüm korkusuyla yaşamaktan kurtuldum.”

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER