Pazartesi, Mayıs 27, 2024
No menu items!
Ana SayfaAntakyaSoroptimistlerin Aktivizm Günleri Sürüyor

Soroptimistlerin Aktivizm Günleri Sürüyor

Antakya Soroptimist Kulübü, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele, 16 Günlük Aktivizm, Turuncu Günler” kapsamında, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi’nde, günün anlam ve önemine uygun bir konferans gerçekleştirdi.

Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat İhsan Yılmazlar, “İnsan ve Çocuk Hakları” konulu sunumunda; Çocuk hakları, fiziksel, ruhsal, psikolojik, siber şiddet, akran zorbalığı gibi konularda bilgi verdi. Av. Yılmazlar, 18 yaş altı her bireyin çocuk olduğunu, mağduriyet durumlarında ise Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’na başvurulabileceğini, çocuk hak ihlalleri için ücretsiz danışma hattının da “0534 595 72 71” olduğunu vurguladı.

Antakya Soroptimist Kulübü Başkanı Dr. Sonay Altunay Bayraktar da kız öğrencilere yaptığı konuşmasında, “Biz Soroptimistler, 121 ülkede 72.000 üye ve Türkiye’de ise 34 kulüp 964 üyeyle, 100 yıldır kadınlarımız ve kız çocuklarımız için çalışıyoruz. Yalnız kadına yönelik değil, tüm canlılara yönelik şiddetin karşısındayız. Bugün burada, pırıl pırıl gençlerle, geleceğin kadınlarıyla birlikte olmak bizim için çok büyük bir mutluluk oldu. Katılım gösteren, Kurucu Başkanımız Avukat Oya Mıstıkoğlu’na ve tüm üye kız kardeşlerimize çok teşekkür ederiz. Antakya Soroptimist Kulübü olarak, kadınlarımız ve kız çocuklarımız için durmadan çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konferans sonunda öğrencilerin sorularını tek tek yanıtlayan Avukat İhsan Yılmazlar’a ve Okul Müdiresi Safiye Köseoğlu’na teşekkür belgeleri verildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER