Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySorunları Çözüyoruz, Hizmet Üretiyoruz

Sorunları Çözüyoruz, Hizmet Üretiyoruz

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, boş durmayıp hizmet ürettiklerini belirterek, “Halkımızın nerede bir sorunu varsa, biz oraya mutlaka el atmışızdır. Sorunu çözmek için vargücümüzle çalışmışızdır. ‘AK Parti ne yapıyor’ diyenlere en güzel cevabı hizmetleriyle vermektedir. Biz kim ne derse desin, halka hizmet vermeye sorun çözmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

”ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZÜYORUZ”

Bölgenin en önemli sorunlarından birisi olan tarımdaki sulama suyu sorununu çözdüklerini belirten Milletvekili Yayman, şöyle konuştu:

“Tahtaköprü Barajını 9 metre yükseltip, su tutma kapasitesini 180 milyon metreküpten 450 Milyon metreküpe çıkardık. Menzelet Barajından Tahtaköprü Barajına su takviyesini sağlayacak kanal tamamlandı. Geçtiğimiz yıl ekim sezonunda çiftçilerimizin su ihtiyacını karşılamak için 60 milyon metreküp su Tahtaköprü barajına takviye yapıldı. Bu sezon Tahtaköprü Barajında 180 milyon metreküp su bulunmaktadır. Çiftçilerimiz ekimlerini güvenle yapabilecek durumdadır. Ancak suyu tasarruflu kullanmak gerekiyor.  Bölgemize 3 adet gölet oluşturulmaktadır. Bunun dışında Reyhanlı Barajına Taktaköprü barajından su takviyesi yapılacak kanalın yapım çalışmaları sürüyor. 3 km. kapalı tünel yapılmaktadır. Yine bölgemiz çiftçilerine yönelik kapalı sistem sulama projesi devam ediyor. Tahtaköprü Barajından Karadurmuşlu bölgesine kadar 37 km boyunca çiftçilere kapalı sistemle su ulaştırılacak. Bunun maliyeti 1 milyar 300 milyondur. Türkiye yarı kurak bir iklim bölgesinde ve düşen yağışlar mevsimlere göre farklılık gösteriyor. Özellikle sulamanın yapıldığı yaz aylarında yağışlar en aza iniyor. Bu yüzden yağışlı mevsimdeki suları baraj ve göletler vasıtasıyla biriktirmek ve yaz aylarında sulamada kullanmak zorundayız. Bu suları kullanırken de en tasarruflu sulama sistemi ne ise onu kullanmalıyız. Biriktirdiğimiz sular sınırsız değil. Bu nedenle Kapalı sistem sulama projesi hayata geçiriliyor” şeklinde konuştu.

”BÖLGENİN İŞSİZLİĞİNİ ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Bölgemizin en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğe çözüm getirmek için Kırıkhan Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “52 fabrikanın geçici yer tahsisi gerçekleştirildi. Yakın bir zamanda buralarda fabrikaların bacaları tütmeye başlayacak. Bölgede ekonomik bir gelişimin yanısıra yaklaşık 5000 kişiye iş istihdamı sağlanmış olacaktır. Yine, Mobilyacılar Sitesi kurulmasının önündeki tüm engeller kalktı ve yakın bir zamanda binlerce kişiye iş imkanı sağlanacak. Marangozlar esnaflarımız iş büyüterek mobilya sektörüne geçiş yapacaklar. Fabrikalaşma sürecinde kendi patentlerini oluşturup, Türkiye sektöründe önemli yerlere geleceklerdir.” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER