Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSP’li gençler Ahilik haftasında esnafa siftah parası dağıttı…

SP’li gençler Ahilik haftasında esnafa siftah parası dağıttı…

Saadet Partisi Hatay İl Gençlik Kolları çokta alışık olunmayan bir uygulama gerçekleştirerek gece saatlerinde dükkânların kapısına içinde para ve mektup bulunan zarflar bırakarak esnafa ‘siftah parası’ dağıttı.

SP’li gençler Ahilik haftasında esnafa siftah parası dağıttı…

İl Gençlik Kolları Başkanlığı, ticaret yapan esnafın kapısının altından içinde para bulunan zarflar içerisinde ayrıca siftahın önemine değinilen mektupla da yapılan çalışmaya açıklık getirdi.

Mektupta şunlar kaydedildi: “Geçmişten bugüne kardeşçe yaşadığımız bu güzel topraklardaki değerli esnafımız, her daim üreten ve emek veren kazanan ve kazandıran ekmekçi kardeşim. Barış ve kardeşlik şehri olan bu kentte dayanışmanın ve yardımlaşmanın en bariz örneklerinin görüldüğü Antakya Çarşısı’ndaki esnafın derdi ile dertlendik. Bu zor günlerde bile esnaf komşunun derdi ile dertlendin. Ahilik haftasını kutladığımız bu günlerde kardeşlik ve fedakârlık yapmanın kardeşini hatırlamanın bilincine eskiden olduğu gibi bu vesile ile yeniden varalım. Bazı zamanlarda ise Sultan Fatih Mehmet döneminde olduğu gibi kapınıza gelen müşteriye “Ben bugün siftah yaptım ama esnaf kardeşim yapmadı gidin ondan alışverişi yapın” diyebildiniz Bu inançla düşündük ki esnaf için siftah güne başlangıçtır. Siftahınız bereketli, kazancınız hayırlı olsun. Yaşanabilir Türkiye için elele hep birlikte”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER