Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaEkonomiSu Ürünleri Kooperatifinde Kongre Heyecanı

Su Ürünleri Kooperatifinde Kongre Heyecanı

Su Ürünleri Birlik Başkanlığına Celal Bilen Seçildi

S.S. Hatay Bölge Su Ürünleri Kooperatifinin 2018 yılına ait olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.
Hatay Su Ürünleri Birlik Başkanlığı asil üyeleri Celal Bilen, Atanur Ünal ve Aydın Sağlam’dan oluştu.
Denetleme kuruluna ise Necati Çetin, Çetin Emre Haytoğu, Mustafa Çankaya isimleri getirildi.

Seçimin ardından gerçekleştirilen toplantı sonucunda Celal Bilen Hatay Su Ürünleri Birlik Başkanlığı görevine getirilirken, Atanur Ünal başkan yardımcısı, Aydın Sağlam da muhasip üye olarak görevlendirildi.

Çiçeği burnunda başkan Celal Bilen ilk açıklamasında balıkçı esnafı ve özel tekne sahiplerinin dertlerine çare olacağını belirtirken, görevinin ne denli zor ve çetin olduğunun da altını çizdi.

“Su Ürünleri Kooperatiflerimiz Zor Şartlar Altında Görevlerini Yapıyor”

Görev süresince fikirlere açık olacağını da kaydeden Bilen; “Babam, ben ve kardeşlerim denizin keskin tuzunu yutarak bugünlere kadar geldik. Çok küçük yaşta tanıştığım denizimizin son günlerde çektiği sıkıntıların farkındayım.
Bölgemiz sahil genelinde, devletimiz tarafından yapılmış yedi balıkçı barınaklarımız var.
Bu barınaklara bağlı Su Ürünleri Kooperatiflerimiz zor şartlar altında görevlerini yapıyor. Amaçları da temiz ve kullanılabilir denizimizde balık neslinin devamını getirecek acil önlemler almak.
Geniş bir Bölge Toplantısı Planlıyoruz

En kısa zamanda Hatay Tarım İl Müdürlüğü başkanlığında, üniversitemiz bünyesinde görev yapan Su Ürünleri Fakültemizin dekan ve öğretim görevlilerinin de olacağı, genişletilmiş Hatay Bölge toplantısı gerçekleştirmek istiyoruz.
Su Ürünleri Kooperatif Başkanlarıyla birlikte, balıkçı esnafımızın daha bilimsel ve değişik avlanma tekniklerini masaya yatırma uğraşı içerisinde olacağız.
Denizimizin kirlenmemesi ve temizlenmesi konusunda değişik öneri ve fikirleri de devletimizle paylaşacağım” dedi.

Hatay’ın yeniden denizle buluşmasının Başkan Celal Bilen ile gerçekleşeceğini söyleyen kooperatif üyeleri ve balıkçı esnafı da her zaman Celal Bilen ile çalışacaklarını ve kendisine güvendiklerini belirttiler

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER