Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSudan'da Türkiye'nin Tahliye Uçağı Vuruldu

Sudan’da Türkiye’nin Tahliye Uçağı Vuruldu

 Ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan’dan beri çatışmaların yaşandığı Sudan’da Türkiye’ye ait bir tahliye uçağının vurulduğu açıklandı.

Ordudan yapılan açıklamada HDK güçlerinin başkent Hartum yakınlarındaki Wadi Seyidna Hava Üssü’nde Türkiye’nin tahliye uçağını vurduğu öne sürüldü. Ordu yetkilileri saldırıda mürettebattan bir kişinin yaralandığını da iddia etti.

UÇAĞIN GÜVENLİ ŞEKİLDE İNDİĞİ AÇIKLANDI

Sudan ordusu açıklamasında açılan ateş sonucu ayrıca uçağın yakıt deposuna zarar verdiğini ancak uçağın güvenli bir şekilde iniş yaptığını ve tamir edilmekte olduğunu da duyurdu.

Sudan’da ordu ve HDK 72 saatlik ateşkesi uzatmayı onaylamıştı ancak buna rağmen başkent Hartum’da şiddetli çatışmaların sürdüğü belirtiliyor.

MSB: PERSONELİMİZDEN YARALANAN YOK

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise olayda yaralanan olmadığı iddia edildi. Açıklamada “Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır” ifadesini kullandı.

TAHLİYELER DEVAM EDİYOR

Sudan’dan, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar nedeniyle vatandaşlarını çıkarmak isteyen ülkelerin tahliye çalışmaları sürüyor. Port Sudan Havalimanı’na inen çeşitli ülkelere ait askeri uçaklar ve yolcu uçakları, Sudan’dan tahliye edilmek isteyen vatandaşlarını alarak ülkelerine ulaştırıyor. Ülkede bulunan Türk vatandaşları, Milli Savunma Bakanlığı’na (MSB) ait askeri uçakla da Türkiye’ye tahliye ediliyor. Daha önce binden fazla Türk vatandaşı ülkeden tahliye edilmişti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün Sudan’dan Türk vatandaşlarının tahliyesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait ikisi “Koca Yusuf” olarak bilinen A400M olmak üzere toplam 5 nakliye uçağını görevlendirdiklerini belirterek, ” Sudan’da yaşayan vatandaşlarımızın tahliyesine yönelik Dışişleri Bakanlığımızla planlama yaptık ve bunu uygulamaya başladık. Bir kısım vatandaşlarımızın Etiyopya üzerinden tahliyesi gerçekleşti. Port Sudan’a inen A400M uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için havalanacak. Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye’ye tahliyesi tamamlanmış olacak” demişti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER