Çarşamba, Mayıs 8, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSULAMA SORUNU ÖNERGEYLE MECLİS´TE

SULAMA SORUNU ÖNERGEYLE MECLİS´TE


HDP Adana Milletvekili Tulay Hatimoğulları Oruç, tarım sezonu başlamasına karşın Samandağ´da sezon açılmasına rağmen tarım alanlarında kullanılmak üzere sulama suyunun verilmemesini soru önergesiyle parlamentoya taşıdı.

.
Milletvekili Oruç, TBMM Başkanlığına verdiği, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı yapınlamasını istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: “Çiftçilerin ve üretimin desteklenmesi gerekirken, sezon açılmasına rağmen sulama suyu neden bırakılmamıştır? Borcunu ödemeyenler nedeniyle suyun bırakılmaması iddiası doğru mudur? Uzun zamandır onarım görmeyen Samandağ sulama kanalındaki yıpranmalar nedeniyle su kaybının yaşanması tarafınızca denetlenmekte midir? 42 kırsal mahallenin kullandığı su hattının yenilenmesi için çalışmalarınız var mıdır? Samandağ´da sulama suyunun düzenli olarak verilmesi için planladığınız çalışmalarınız var mıdır?

Tarım üretiminin daha verimli hale gelmesi için suyun sağlıklı, ekonomik ve efektif kullanılması çok önemlidir. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz bunu daha da elzem kılmaktadır. Bakanlığınızın bu konuda çalışmaları var mıdır?”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER