Cuma, Nisan 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Sunay Akın ile Görçek” oyunu beğeni topladı

“Sunay Akın ile Görçek” oyunu beğeni topladı

Hatay Genç İş İnsanları Derneği’nin (HAGİAD) davetlisi olarak Hatay’a gelen araştırmacı yazar, şair, tiyatrocu Sunay Akın, Hatay İl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Görçek” gösterisi ile katılımcıların beğenisini topladı. Akın’dan önce kürsüye gelerek kısa bir konuşma yapan HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kavak, salonu dolduran vatandaşlara teşekkür ettikten sonra, Sunay Akın’la olan bir anısını paylaştı.

Kavak’ın konuşmasından sonra sahneye çıkan Sunay Akın, “Sunay Akın ile Görçek” isimli tek kişilik oyununu sergiledi. “Burada duyduklarınızı kimse size söylemeyecek” sözleriyle başlayan ve her anı dolu dolu geçen gösteride az kişinin bildiği tarihi olayları anlatan Akın, sahne aldığı her yerde olduğu gibi Hataylı izleyicilerini de etkilemeyi başardı. Müze ve kütüphanelerin önemine vurgu yapan Akın, eleştirel mizahı kullanarak toplumsal hafızanın önemine dikkat çekti. İki saat süren gösterisi boyunca paylaştığı tespitleri sinevizyon eşliğinde belge niteliğinde görsellerle desteklerken Sunay Akın, ülkemizin sahip olduğu kültürel ve tarihi zenginliklerine vurgu yaparak kendine ait has üslubuyla izleyicilerin günlük hayatta karşılaştığı, ancak gözden kaçırdığı ayrıntılara da değindiği programında izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

Antakya’yı çok sevdiğini her platformda dile getiren sevilen sanatçıya programı sonrasında HAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kavak tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Program sonrasında bir arada yaşama duygusunu bilginin üretilen ve yönetilen en büyük güç olduğu gerçeğini kavrayan izleyiciler sahne performansı ile büyük beğeni toplayan ve oyun sonrası mütevazi kişiliği ile gönüller fetheden yazar, şair, tiyatrocu Sunay Akın’a teşekkür ederken böylesine kıymetli bir sanatçı ile kendilerini buluşturan Hatay Genç İş İnsanları Derneği’ne şükranlarını ilettiler.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER