Perşembe, Haziran 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"SURİYE HÜKÜMETİ İLE HERHANGİ BİR UZLAŞMA SÖZ KONUSU MUDUR?"

“SURİYE HÜKÜMETİ İLE HERHANGİ BİR UZLAŞMA SÖZ KONUSU MUDUR?”

Hatay Milletvekiliİsmet Tokdemirİçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediğibir soru önergesini TBMMbaşkanlığına vererek Suriyeli vatandaşların geri gönderilip gönderilmeyeceği konusunda bilgi istedi.

Vekil Tokdemir’in Önergesi Şöyle:

Son günlerde başta Suriyeliler olmak üzere Mültecilere yönelen tepki, yaşanan uyum sorunları ve bunların toplumda yarattığı rahatsızlık artık daha yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Bir tarafta özellikle iç savaştan kaçan mültecileri ilk olarak misafir olarak kabul eden anlayışın yerini tahammülsüzlüğe bırakmaya başlaması, diğer yanda 13 Haziran 2019’da açıklanan resmi rakamlara göre 3 milyon 613 bin 644’e ulaşan Suriyelinin ülkedeki geleceği belirsizliğini koruyor. Her geçen gün büyüyen soruna dikkat çeken uzmanlar, iktidarın Suriye hükümeti ile uzlaşarak tıpkı Ürdün ve Lübnan’a sığınan Suriyelilerin gönderildiği gibi, Türkiye’dekilerinde geri gönderilmeleri mümkün olabilir.

Bu bağlamda;

1-Suriyelilerin geri gönderilmeleri için Suriye Hükümeti ile herhangi bir uzlaşma söz konusu mudur?

 2- Suriyelilerin bir takım kamu hizmetlerinde ücretsiz yararlanmaları var mıdır, varsa hangi kamu hizmetleri?

3- Suriyeli vatandaşlar tarafından işlenen bazı adli vakalar toplumda Suriyelilere yönelik olumsuz algılar oluşturmakta ve bu algılar toplumsal reaksiyonları ortaya çıkarmaktadır. Bu adli vakaları işleyen kişileri ülke dışına çıkarma gibi bir çalışmanız var mıdır?

 4- Bakanlığınızın etkin bir çözüm için Suriyeli mültecilerin yasal statülerinin netleştirilmesi konusunda bir çalışmanız var mıdır?

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER