Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSuriye krizinden en fazla Hatay etkilendi

Suriye krizinden en fazla Hatay etkilendi

Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, Türkiye’de 3 milyon, Hatay’da ise 700 bin Suriyelinin yaşadığını söyledi
Kuseyri, Danimarka Mülteci Konseyi’nin Temsilciliğinde, “Suriye Mülteci Krizinin Etkilerini Hafifletmek için Türkiye’deki Ulusal Kurumların Desteklenmesi” projesi kapsamında Savon Otel’de düzenlenen etkinlikteki konuşmasında, Türkiye’nin mültecilere en fazla kapısını açan ülke konumunda olduğuna dikkati çekti.
Hatay’ın Suriye krizinden en fazla etkilenen ve Türkiye genelinde en fazla mülteciye ev sahipliği yapan iller arasında geldiğini ifade eden Kuseyri, şöyle konuştu:
“Türkiye’de sayıları 3 milyonu aşan Suriyelilerin, yaklaşık 700 bini 1 Milyon 555 Bin nüfuslu Hatay’da yaşamaktadır. Bu nüfus artışı, şehrimizin ekonomik sosyal dokusunun yanı sıra çalışma hayatını da etkilemektedir. Hatay’da yaşayan halk da dolaylı olarak etkilenmektedir. Suriyeli sığınmacıların Hatay ili içerisinde ikamet etmeleri sonucunda oluşan iktisadi, ticari ve sosyal yaşamına etkilerini araştırmak, yerli halkın bu boyutlar üzerindeki düşünce ve algılarını saptamak oldukça önemlidir.
İşte bu amaçla yolan çıkan Danimarka Mülteci Konseyi, Birleşmiş Milletler Örgütü’nün desteği ile Hatay ilinde bulunan iş verenler ile bu ilimizde ikamet izni bulunan, çalışma iznine başvurabilmek için gerekli kriterlere sahip çeşitli meslek gruplarından Suriyeli misafirlerimizi bir araya getirmeyi amaçlamıştır.
Bu sayede, hem Suriyeli misafirlerimize hem de ev sahibi olan bizlere olumlu etki bırakarak, onların sosyoekonomik dezavantajlarını azaltmak kendilerini geliştirerek uyum içerisinde çalışma hayatına girmelerine yardımcı olmak asıl hedefimizdir. Bizler de bu toplantı sayesinde Türk işverenlerle Suriyeli çalışma potansiyeli sahip bireyleri bir araya getirerek toplumsal kaynaşmayı sağlamak ve bilgilendirmektir. Bu iş için emeği geçen Danimarka Mülteci Konseyi Türkiye Temsilcisi Sn.Shahzad Jamil ile Müge Toma Uluşan’a ve herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER