Çarşamba, Mayıs 15, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSuriye Sınırında Gerilim Birikimi Gözlendi

Suriye Sınırında Gerilim Birikimi Gözlendi

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hazırlanan raporun ikinci bölümünde, “Hatay’ın doğusunda Suriye sınırında da artan bir gerilme birikimi gözlenmektedir” deniliyor.

İZMİR Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hazırlanan raporun ikinci bölümünde, “Hatay’ın doğusunda Suriye sınırında da artan bir gerilme birikimi gözlenmektedir” denildi.

DEÜ, Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlere yönelik iki bölümden oluşan ön değerlendirme raporunu bir süre önce kamuoyu ile paylaştı. Raporun ilk bölümünde, bölgede iki ayrı fay zonunda meydana gelen depremlerin yüzey deformasyonlarının araştırma sonuçları paylaşılırken; DEÜ Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Elçin Gök, Yüksek Mühendis Berkay Kalkar, Doç. Dr. İlknur Kaftan ve Dr. T. Özgür Kurtulmuş tarafından hazırlanan ikinci bölümde ise bölgeye uygun yapılaşmanın önemine vurgu yapıldı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER