Pazartesi, Aralık 8, 2025
No menu items!
Ana SayfaHatay"Suriye'de istikrarsızlık derinleşti"

“Suriye’de istikrarsızlık derinleşti”

CHP Hatay Milletvekili  Av. Servet Mullaoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Bir konuşma yaparak , istikrarsızlığın derinleştiğine dikkat çekti.

.
Servet Mullaoğlu, Orta Doğu’da halkların kaynaklarını sömürmek amacıyla çeşitli oyunların devrede olduğunu belirtti. Bu oyunların kardeş kavgasını körüklediğini ifade eden Mullaoğlu, “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, bu planlara karşı en güçlü silahımız olacaktır” dedi.

Suriye’nin mevcut durumuna dikkat çeken Mullaoğlu, ülkenin fiilen bölünmüş yapısının bölgesel istikrarsızlığın merkezi haline geldiğini söyledi. Özellikle etnik çatışmaların ve İsrail’in işgalci faaliyetlerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı. “Bu durum sadece Suriye’yi değil, tüm bölgeyi tehdit etmektedir” dedi

Mullaoğlu, Suriye’de yaşayan tüm azınlıkların can ve mal güvenliğinin garanti altına alınmasının gerekliliğine değindi. Türkiye, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşların bu konuda etkin bir şekilde devreye girmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının sonunda  Mullaoğlu, “Nefret söylemlerinden uzak, adalet ve kardeşlik temelinde bir Orta Doğu inşa etmek mümkündür. Hatay, tarihsel bağları ve halklar arasındaki güçlü akrabalık ilişkileriyle bu süreçte rehber bir rol üstlenebilir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER