Cuma, Aralık 5, 2025
No menu items!
Ana SayfaİskenderunSuriye'deki Alevi katliamı protesto edildi

Suriye’deki Alevi katliamı protesto edildi

 

İskenderun’da Emek Demokrasi Platformu Suriye’deki Alevi katliamını protesto etti. “Suriye’de yaşanan insanlık suçlarını kabul etmiyoruz” denilen açıklamada uluslararası mekanizmalara çağrı yapıldı.

 

İskenderun eski bit pazarında yapılan basın açıklanmasını, Emek ve Demokrasi Platformu dönem sözcüsü DEM Parti Eşbaşkanı Özgür Vural okudu.

DEM Parti Eşbaşkanı Özgür Vural “HTŞ’nin Suriye’de yönetimi devraldıktan sonra, Baas rejiminin devrilmesiyle dünyanın birçok ülkesi tarafından, terör örgütleri listesinde yer alan IŞİD terör örgütü ,baskılarını ve uygulamalarını devam ettiren, adeta Alevilere, Dürzilere ve Hıristiyan topluluklara fatura edercesine, IŞİD vahşetini aratmayacak şekilde bu halkların inanç merkezlerini yakıp yıkmaya başlaması ve bu topluluklara soykırıma varan saldırılar düzenlemesinin önlenmesine dair bir çaba görünmemektedir. Sadece son birkaç gün içerisinde büyük bir Alevi katliamı yaşanmaktadır. Bütün dünyanın gözü önünde sivil insanlar katledilmektedir. Katiller, ailelerin, kadınların, çocukların katledilme görüntülerini çekip pervasızca paylaşmaktadır. İnsanlık adına utanç verici olan görüntülerde insanlar önce Alevi oldukları için aşağılanarak hakaret ediliyor sonrasında da katlediliyor” dedi.

Kamuoyuna ve uluslararası mekanizmalara çağrıda bulunan Özgür Vural şunları söyledi:

Suriye’de yönetimi devralan HTŞ’nin Alevilere, Kürtlere, Ezidilere, Dürzilere, Süryanilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara yönelik soykırıma varan saldırılarını ve inanç merkezlerinin tahrip edilmesini önlemek için harekete geçin.

 

 

Suriye’de HTŞ döneminde işlenen ağır insan hakları ihlalleri ve soykırım suçlarını araştıracak bağımsız hakikat ve adalet komisyonlarının kurulmasını sağlayın.

Halkların bir arada, demokratik ve barışçıl şekilde yaşamasının yolunu açacak demokratik bir sistemin kurulmasına destek olun.

Suriye’de yaşanan Alevi katliamını ve katilleri kınadığımızı, Ortadoğu’da yaşanan insanlık suçlarını kabul etmeyeceğimizi ve Suriye’de demokrasinin egemen olduğu eşit özgür bir yönetimden yana olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz “dedi

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER