Suriyeli   Abdurrahman çobanlık yapıyor

 

 

HATAY (İHA) – Hatay’da yaşayan Suriyeli4 yıldır aynı ailenin hayvanlarına çobanlık yaparak yaşamını sürdürüyor. Öksüz ve yetim olan Elrahim, Suriye’ye dönmek istemediğini belirterek, kendisine sahip çıkan aileye teşekkür etti.

HATAY’DA YAŞAYAN SURİYELİ ABDURRAHMAN ELRAHİM, 4 YILDIR AYNI AİLENİN HAYVANLARINA ÇOBANLIK YAPARAK YAŞAMINI SÜRDÜRÜYOR (AYKUT TAŞTAN/HATAY-İHA)

Kumlu ilçesi Paşahüyük Mahallesi’de çobanlık yapan 20 yaşındaki Elrahim, kavurucu sıcağa rağmen işini severek yapıyor. Öksüz ve yetim olduğunu ifade eden Elrahim, hayvanlarına çobanlık yaptığı ailenin kendine sahip çıktığını ifade ederek ülkesine dönmek istemediğini söyledi. Bölgede çoban bulmakta sorun yaşanırken ailenin hayvanlarına kendi hayvanıymış gibi sahip çıkan yapan Elrahim, “Mal sahiplerinden Allah razı olsun, bana sahip çıktılar” dedi.

Kavurucu sıcakta zor şartlarda çobanlık yaptığını ifade eden Abdurrahman Elrahim, “Annem ve babam yok, 4 yıldır tek başıma çobanlık yapıyorum. Sabah çıkarıyorum, hayvanları sağıyorum ve akşam 20.00 gibi geri getiriyorum. Sıcakta zor oluyor ama bu işe mecburum. Hayvanlara günde 3 sefer su veriyorum. Suriye’ye gitmek istemiyorum, kimsem yok. Burada çobanlık yapıyorum. Mal sahiplerinden Allah razı olsun, bana sahip çıktılar. Çobanlığı seviyorum, hayvanları severim” dedi.