Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelSuriyeli aşiret liderleri doları ticaret dışına attı!

Suriyeli aşiret liderleri doları ticaret dışına attı!


Reyhanlı’da buluşan Suriyeli 10 aşiret lideri, ABD’nin Türk ekonomisine yönelik yaptırımına tepki göstererek, Suriye’ye yapılacak ticarette dolar yerine Türk Lirası kullanacaklarını açıkladılar.
Kurban Bayramı nedeniyle Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde bir araya gelen Suriye’nin ileri gelen 10 aşiret lideri adına ortak açıklamayı yapan Asssasni aşireti lideri Emin Al Assani ABD Başkanı Trump’un Türkiye’ye karşı ekonomik yaptırım kararını kınadıklarını söyledi.
TİCARETTE TÜRK LİRASI KULLANACAĞIZ
Türkiye’nin Suriyelileri 7 yıldan bu yana ülkesinde misafir ettiğini belirten Al Assani, “ABD’nin uygulamasını kınıyoruz. Biz Suriyeli aşiret liderleri olarak aldığımız kararla, Türkiye’den Suriye’ye yapılacak her türlü ticarette dolar yerine Türk Lirasını kullanacağız. Tüm aşiret liderleri aldığımız kararı kendi mensuplarımıza ileterek vakit geçirmeden uygulamaya konulacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını belirten Al Assani, kendisini ziyaret eden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, Belediye Başkanı Mehmet Çüter, İlçe Başkanı Mehmet Saruhan’a verdikleri kararı hemen uygulamaya koyacaklarını kaydetti.
MİLLETVEKİLİ ŞANVERDİ’DEN TEŞEKKÜR
Suriyeli aşiret liderlerini ziyareti kapsamında, liderlerin aldıkları ortak karadan dolayı memnuniyetini dile getiren AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi de “Suriyeli kardeşlerimiz aşiret liderleri ve tüccarlarının Kurban Bayramını kutlamak için geldik. Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine hayırlar getirmesini yüce Allah niyaz ediyorum. Liderler ve tüccarlar önemli bir karar aldılar. Kararla ticaretlerini Türk Lirası ile yapacaklar. Almış oldukları karardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi şu anda Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. ABD tarafından Türkiye’ye karşı ekonomik savaş ilan edildi. Bizde Türk milleti olarak buna karşılık gerekli cevaplarımızı verirken Suriyeli kardeşlerimizin verdiği destekten dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER