Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSuriyeli Gençler Kadına şiddet konulu resim sergisi açtı

Suriyeli Gençler Kadına şiddet konulu resim sergisi açtı

Suriyeli, 2’si kız 4 genç, Antakya’da, kadına yönelik şiddet temalı  bir resim sergisi açtı. Hasan Nassan Agha, Aya Kawaf, Yahya Sayed Ali ile Shahed Kazar adlı 4 yetenekli genç ressam, sayıları 34’ü bulan tablolarının tamamında “kadına şiddet” konusunu , anlatmaya çalıştı.
Suriyeli ressamların tablolarının yer aldığı sergi, dün açıldı. Serginin, bugün 10.00 ile 17.00 saatleri arası açık tutulacağı, dileyen herkes tarafından izlenebileceği duyuruldu. Gazetemize açıklamada bulunan genç ressamlar, Hatay’da yaklaşık 8-10 yıldır bulunduklarını, ülkemiz yaşamına entegre olduklarını, sıkıntı çekmediklerini, zaman içinde sorunlarını çözdüklerini aktardılar.

ŞİDDET YAŞANIRSA!

Bu arada, 4 Suriyeli ressamın, sergi salonundaki konukları ile sohbetlerinde olası bir “kadına şiddet” durumunda ne yapılmasıyla ilgili verdikleri şu mesaj da dikkat çekti:
“Kadınlar ve kız çocuklarına yönelik, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve tacizi önleme amacıyla oluşturulan bir uygulama olan KADES, herkesin kullanımına açık. Uygulama, acil durumlarda hızlı müdahale için oluşturulmuş durumda. Uygulama, acil durumlarda ilk müdahale ve hızlı müdahaleyi temsil ediyor. Kadınların, tehlike veya acil durumlarda, uygulama üzerindeki butona tıklayarak harekete geçirdikleri sistem, en yakın polis karakoluna bir saldırı olduğunu bildiriyor.”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER