Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana SayfaHataySuriyeliler Hatay'a Mı Geliyor?

Suriyeliler Hatay’a Mı Geliyor?

Kahramanmaraş‘ta meydana gelen deprem çevre illerden Hatay’ı da vurdu. Enkaza dönen Hatay’da binlerce vatandaş enkaza dönen evlerini bırakarak şehri terk etmeye başladı. Hatay’da bulunan gazeteci Faruk Aksoy ise Hataylıların olası bir demografik dönüşümden endişe ettiklerini aktardı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, 10 şehirde yıkıma sebep oldu. 20 binden fazla vatandaş hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı. Enkaz çalışmaları,  depremin 8’inci gününde de devam ediyor.

Bununla birlikte Hatay, depremden en çok etkilenen illerden biri oldu. Özellikle “yağma” olaylarının yaşandığı iddia edilen illerin başında Hatay geldi.  Öte yandan depremin Suriye’de de enkaza neden olması milyonlarca Suriyeliyi evsiz bıraktı. Bu durum son günlerde sosyal medyada yayılan “Suriyeliler Hatay’a geliyor” iddiasını doğurdu.

Hatay’daki durumu aktaran Aksoy, “Hatay’da buranın yerli insanları, kültürel birikimini, tarihi geçmişini, Roma’yı İskender’i bilen akıllı insanlar da var. Bu insanlarla konuşuyorum onların ciddi bir endişesi var. Demografik yapıya dair çok derin bir endişeleri var” dedi.

“CUMHURİYETİNE BAĞLI İNSANLARI BURADA TUTMALIYIZ”

Altaylı’nın “Nedir o demografik endişe” sorusuna Aksoy, “Hataylıların Hatay’ı terk ettiklerini söylüyorlar. Buranın Cumhuriyet kenti hüviyetinden çıkmasından endişe ediyorlar. Daha çok sığınmacıların yerleşeceği, böyle bir kente dönüşmesinden endişeleniyorlar. Bunu söyleyen insanlar, çok yerleşik, ülke değerlerini, cumhuriyet değerlerini benimsemiş kültürlü, birikimli insanlar” dedi.

 

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER