Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay"Suriyeliler Sahte Diş Hekimliği Açıyor!"

“Suriyeliler Sahte Diş Hekimliği Açıyor!”

“Suriyeli sahte diş hekimleri sahte iş yeri açıyorlar. Verdikleri hizmet daha ucuz olduğu için gerçek diş hekimlerinden çok daha fazla para kazanıyorlar. Bu tür iş yerlerinden hizmet alan vatandaşlar ise fayda yerine zarar görüyorlar.”

Hatay Diş Hekimleri Odası Başkanı Nebil Seyfettin, sektörlerini etkileyen en büyük sorunlardan birinin Suriyeliler olduğunu söyledi.

Suriye’den gelen mülteciler arasında diş hekimi olmadıkları halde kendilerini diş hekimi olarak tanıtan diplomasız, kayıt dışı ve denetimsiz çalışan sahte diş hekimlerinin insan sağlığını doğrudan olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Hatay’da 50’den fazla Suriyeli sahte diş hekimi bulunduğunu ve bunların Kırıkhan, Kumlu ilçelerinde ağırlıklı olarak çalıştıklarını söyleyen Dt. Seyfettin, vatandaşların ‘daha ucuz’ diye sağlıklarını tehlikeye atmamalarını isteyerek, ‘Böyle durumlarda Suriyeli sahte dişçileri ihbar edin’ dedi.

Hatay DHO Yönetim Kurulu Başkanı Nebil Seyfettin açıklamasında önemli bir ayrıntıya dikkat çekti ve Suriyeli sahte diş hekimleri ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sahte diş hekimlerinin ortak hareket ederek organize bir şekilde iş yerleri açtıklarının da altını çizdi.

Seyfettin “Özellikle komşularımızdan gelen göç dalgası ülkemizi ve bizi hem ekonomik hem sosyokültürel olarak olumsuz etkilemektedir. Suriye’den gelen mülteciler arasında diplomasız kayıt dışı ve denetimsiz çalışan sahte diş hekimleri var. Sayıları gün geçtikçe artan ve halk sağlığını tehdit eden bu insanların ilimizdeki sahte diş hekimleriyle ortak iş yerleri açtıklarını üzüntüyle yakından takip ediyoruz. Yetkililerden bu önemli sorunun çözümünü bekliyoruz” ifadesinde bulundu.

Sağlık çalışanlarına yönelik süren şiddet olaylarını da sert bir dille kınayan Nebil Seyfettin, şiddet olaylarının endişe verecek derecede devam ettiğini söyledi ve bu sorunun acil bir şekilde önüne geçilmesini talep etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER