Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiSuriye'nin Sınır Kapısı Açma Talebi!

Suriye’nin Sınır Kapısı Açma Talebi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden Türkiye’den sonra en çok etkilenen ülkelerden olan Suriye yönetiminin BM ile iki sınır kapısının daha açılması için anlaştığı ifade edildi. BM tarafından yapılan açıklamada, “Suriye yönetimi yardım ulaştırılması için iki sınır kapısının daha açılmasını kabul etti” denildi.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden Türkiye’den sonra en çok etkilenen ülke olan Suriye, insani yardımların ülkeye ulaşması konusunda sıkıntı yaşıyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetiminin, Batı ülkelerine yönelik “ambargoları kaldırın” çağrısı sürerken gündemde olan konulardan biri de sınır kapılarının açılması.

BM: Suriye yönetimi iki sınır kapısının daha açılmasını kabul etti

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye hükümetinin geçen hafta meydana gelen depremlerle harap olan ülkeye yardım girmesi için iki sınır kapısı daha açmayı kabul ettiğini açıkladı. BM Genel Sekreteri António Guterres’in sözcüsü BBC’ye verdiği demeçte, “Bu büyük bir fark yaratacak. Şu anda sadece bir sınır kapısı kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER