Cumartesi, Mayıs 18, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSürmeneli: “Çağın Gençlerini Atalarıyla Buluşturuyoruz”

Sürmeneli: “Çağın Gençlerini Atalarıyla Buluşturuyoruz”

 Türkiye Ata sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli ve beraberindeki heyet Hatay’da temaslar kapsamında Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkanı ziyaret etti.

Ata sporlarının Hatay’da önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Türkiye Ata sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli, bütün güreşlerin Hatay’dan çıktığını ve Aba güreşlerinin tüm güreşlerin atası olduğunu söyledi. Gerçekleşen ziyarete Türkiye Ata sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli ile beraber Hatay Eğitime Destek Platformu Başkanı Dr. Mehmet Onur il Hatay Öncü Spor adına yönetim kurulu üyesi Hasan Malgaç katıldı.

“ÇAĞIN GENÇLERİNİ ATALARIYLA BULUŞTURUYORUZ”

Türkiye Ata sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli ziyaret sırasında ata sporlarının Hatay için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Sürmeli konuşmasında, “Türkiye’de bize bağlı 11 federasyon var. Tüm Türkiye’nin her bölgesinde ata sporlarımızın tanıtılması konusunda çalışmalar yapıyoruz. Milenyum çağının gençleriyle geçmişini ve atalarını buluşturuyoruz. Geçmişi olmayanın geleceği de olmaz. Bu ilkelerle yola çıktık.

Hatay’da olmamızın nedeni de budur. Hatay tarihi bir kent, Aba güreşinin merkezidir. Bütün güreşler Aba güreşinden çıkmıştır. Bu tarihi güreşi ve diğer ata sporlarımızın Hatay’da öne çıkmasını ve tüm Türkiye’nin Aba güreşini daha iyi tanıyabilmesi için yapılan çalışmalarla ortak hareket etmektir. Valilik ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde iyi destekler aldık. Gençlik Spor İl Müdürümüz bu konuda her türlü desteği vereceğini söylediler. Hatay’ın bu konuda gelmesi gereken yere gelmesi için ne gerekiyorsa hazır olduklarını söylediler. Bizde Ata sporları Konfederasyonu olarak bu konuda çalışmaları yapıp, Hatay’ın tarihi kentin Ata sporları konusunda gelişmesi için tüm çabayı sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Necmettin Çalışkan’da Ata sporlarımızın önemine değinerek, “Ata sporlarının günümüzde yaşatılması çok önemli, bugünü yaşatan Türkiye Ata sporları Konfederasyon Başkanı Hacı Sürmeneli başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER