Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberSuudi Arabistan'daki Hatay'lı Yurttaşlar İçin Olumlu Adım

Suudi Arabistan’daki Hatay’lı Yurttaşlar İçin Olumlu Adım

Pandemi süreci ile birlikte Suudi Arabistan‘da sorun yaşayan Hataylı gurbetçilerin sorunları Dışişleri Bakanlığı tarafından ele alınıp çözüme kavuşması Hataylılar tarafından takdirle karşılandı.

Suudi Arabistan’daki Hatay’lı Yurttaşlar İçin Olumlu Adım

Hataylı gurbetçilerin sorunlarını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ileten Hatay Milletvekilleri Hüseyin Şanverdi, Serkan Topal, Hüseyin Yayman ve Mehmet Güzelmansur, Bakan Çavuşoğlu’nun gösterdiği ilgiye teşekkür ettiler.

Ambulans Uçakla 

Hataylı milletvekilleri, Suudi Arabistan’da hastalanan Zeynel Nehir ile Mithat Sürmeli’nin “Ambulans Uçakla” yurda dönüşünün en kısa zamanda sağlanacağını belirtirken, Suudi Arabistan’da vefat eden Umut Arpacı’nın cenazesinin 2-3 gün içinde getirileceğini ifade ettiler.

TBMM Dışişleri Komisyonu ve TBMM Yurtdışı Türkler Akraba Topluluklar Alt Komisyonu Üyesi Mehmet Güzelmansur,  Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Büyükelçilikle görüşmeler yaptığını ifade ederek, “Sağlık Bakanlığına ve Dışişleri Bakanlığımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Suudi Arabistan’dan yurda dönmek için bekleyen hemşehrilerimin çok büyük olasılıkla haftaya tahliye ucuşları gerçekleştirilecektir. Bunun için gereken tüm çalışmaları yapıyorum. Hemşerilerimin ekonomik olarak dayanacak gücü kalmamıştır. Sağlık açısından endişeleri bulunmaktadır. Yaşanan sıkıntıların geçmesi ve bu zor günlerin sona ermesi için mücadele veriyorum. Hemşerilerimin ülkemize dönmesi için elimden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğim” ifadesini kullandı.

Gurbetçiler,Hatay,İşçiler,

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER