Cumartesi, Mayıs 11, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTarihi Eser Kaçakçılığına Geçiş Yok!

Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçiş Yok!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yasadışı yollarla yurda girmeye çalışan Suriye uyruklu 13 kişi yakalandı, üzerinde ise tarihi eser olduğu değerlendirilen iki tablet çıktı. Yayladağı sınırında da, askeri görüp kaçanlar ise geride iki heykel bıraktı.

Edinilen bilgiye göre İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı Komutanlığına bağlı Kara Hudut Birliği tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Reyhanlı’nın sınır bölgesinden yurda kaçak geçiş yapmak isteyen 13 kişi yakalandı.

Türkiye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan ve Suriye uyruklu olduklarını beyan eden, on üçü erkek şüpheliler üzerinde yapılan aramada ise tarihi eser olduğu değerlendirilen 2 adet motiflenmiş tablet (21×25 ebadında), 4 adet bilenzik,1 adet kolye, 5 adet yüzük,3 çift küpe ele geçirildi.

Yasadışı oylarla yurda geçiş yapmak isteyen ve tarihi eser olduğu değerlendirilen objelerle yakalanan 13 kişi ile ilgili tahkikatın sürdüğü kaydedildi.

HEYKELLERİ BIRAKIP KAÇTILAR!
Bu arada Kara Hudut Birlikleri tarafından, Yayladağı bölgesinde, Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan şahıslara yönelik uygulama yapıldı. Sınır bölgesinde askerin yapılan dur ikazına uymayan şahısların Suriye istikametine kaçtı, bölgede yapılan aramada ise tarihi eser niteliğinde 2 adet heykel ele geçirildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER