Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTarım ve İnsan Fotoğrafları Sergisi, açıldı

Tarım ve İnsan Fotoğrafları Sergisi, açıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Denizbank işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye değer bulunan fotoğrafların yer aldığı 8. Tarım ve İnsan Ulusal Fotoğraf Sergisi geçtiğimiz gün PrimeMall Antakya AVM de açıldı.
Açılış törenine Hatay Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç, Denizbank Antakya Şube Müdürü Mustafa Hito, Kurum Amirleri, Şube Müdürleri ile İlçe Tarım Müdürleri katıldı.
Vali Yardımcısı Hasan Volkan Köksal, tarımın ve toprağın önemi konusunda duyarlılığın geliştirilmesi, tarımsal gelişmeler ile tarım, doğa, çevre ve insan ilişkilerini, estetik ve öznel bakış açılarıyla belgesel olarak arşivlerde yerini almasını sağlamak amacıyla, serginin düzenlendiğini ve vatandaşların beğenisine sunulduğunu bildirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç ise konuşmasında şunlara yer verdi: “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından, 2009 yılından itibaren ‘Tarım ve İnsan’ başlığı altında gerçekleştirilmeye başlanan ve Deniz Bank sponsorluğun da düzenlenen fotoğraf yarışmasının 8.sinin sergisini gerçekleştiriyoruz. Tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığın geliştirilmesini amaçlayan fotoğraf yarışmasında; ‘Genel’, ‘Çiftçi’, ‘Öğrenci’ ve ‘Tematik’ kategorilerinin yanında, ‘Öğrenci’, ‘Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları’ ve ‘Denizbank çalışanları’ olmak üzere farklı kategoriler yer alıyor. Yarışma kapsamında sergilenmeye değer bulunan fotoğraflar; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı birimleri tarafından 81 ilde sergilenmektedir.
Bu yıl yapılan yarışmaya 529 katılımcı, 2.317 fotoğrafla katıldı. Yapılan değerlendirmede 18 eser ödül, 120 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi.
Sergilemiş olduğumuz ‘Tarım ve İnsan” konularının işlendiği 50 fotoğrafı, PrimeMall AVM’de, 16 Nisan 2017 tarihine kadar sergileyip, halkımızın beğenisine ve bilgisine sunuyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER