Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, :"Hassa'da Yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, :”Hassa’da Yanan alanlar yeniden ağaçlandırılacak”

 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hassa ilçesindeki orman yangınının 39 saatlik müdahalenin ardından kontrol altına alındığını, bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Bakan Pakdemirli, Gazeluşağı mevkiindeki ormanlık alanda 2 ayrı noktada çıkan yangında yaklaşık 200 hektarlık zarar gördüğünü söyledi. Hassa’daki yangına 1 uçak, 4 helikopter, 64 arazöz, 12 iş makinesi ve 140 personelle müdahalede bulunduklarını söyleyen Bakan Pakdemirli, “Hatay’da can ve mal kaybımız yok. Hatay özelinde yangının çıkış sebebiyle ilgili kolluk kuvvetlerimiz araştırmalarına devam ediyor” dedi.
Yanan alanların yeniden ağaçlandırılacağını ifade eden Bakan Pakdemirli, “Tekrar her yangın sonrasında hatırlattığımız gibi, Anayasa’nın 169. maddesine göre ormanlık alanlarla ilgili, buralar yansa dahi buralarla ilgili farklı bir tasarruf yapılması söz konusu olmaz. Buralarda ne otel ne han ne hamam ne kervansaray yapılır, ne de buralar imara açılır. İlk müsait zamanda buraları tekrar ağaçlandırmak için arkadaşlarımız çalışmalara başlayacak” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER