Salı, Mayıs 14, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTarıma 10 yılda 20 milyon tarımsal destek

Tarıma 10 yılda 20 milyon tarımsal destek

İlimiz Hatay tarımı 10 yıl içinde toplam 20 milyon liralık tarımsal destek aldı. Açıklamayı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç yaptı.
Kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesine hak kazanan yatırımcılara dair Valilik ziyareti sırasında bir açıklama yapan Andiç; Alternatif enerji kullanan seralar, bitkisel ürün işleme ve paketleme, çelik silo (tarımsal ürünlerin depolaması), hayvansal ürün işleme ve paketleme, soğuk hava deposu, toplu basınçlı sulama yatırımları gibi proje konularının yer aldığı program kapsamında, 2006-2015 yılları arasında ilimizde 89 projenin desteklendiğini ve Bakanlık tarafından, 10 yıl içinde toplamda 20 milyon 114 bin liranın bu kapsamda ödendiğini bildirdi.
Geride kalan 2016 yılında ise Hatay’da 18 adet projenin 9,8 milyon lira ile desteklendiğinin altını çizen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Andiç ve beraberindeki heyeti kabul eden Vali Erdal Ata da, Türk tarımının gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması, çiftçi refah seviyesinin yükseltilmesi ve tarımda mevcut sorunların aşılması için tarım sektöründe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan-lığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın önemine vurgu yaptı. –

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER