Pazar, Mayıs 12, 2024
No menu items!
Ana SayfaPayasTarımda doğru adımlar atılmalı"

Tarımda doğru adımlar atılmalı”

 

Türkiye’de uzun süredir tarımda uygulanan dönemsel politikalar ve bu alandaki plansızlık gelecek dönemde gıda güvenliği için büyük bir risk oluşturduğunu işaret eden Bağımsız Türkiye Partisi ( BTP) Payas ilçe başkanı Yusuf Doğan ” Tarımda doğru adımlar atılmalı , gıda arzında ve fiyatlarındaki sorun giderek büyüyecek”dedi.


Savaş, bölgesel çatışmalar, iklim değişikliği ve yakın dönemde tüm dünyayı etkilen pandeminin gıda güvenliğini tehlikeye atmakta, sürekli artan fiyatlar ise vatandaşımızın sebze meyve hububat ve ayçiçek yağı gibi temel gıda ihtiyaçlarına ulaşmasını zorlaştırmaktadır.
Maalesef Türkiye’ miz bugün yıllardır süregelen AB üyeliğine uyum süreci için tarımda kota uygulaması gibi yanlış politikaların sonucu dışa bağımlı bir tarım politikası sürdürmektedir.
Halbuki her devlet kendi tarım politikasını sürekli üretim planlaması ile yapması gerekir. Çiftçimiz bırakın bir kaç sene sonra ne ekeceğini ,ne alacağını ektiği ürünün hasadını hesaplayamıyor.
Daha öncede uyarılarda bulunduk bugün dünya üzerinde git gide ” Gıda Milliyetçiliği” hakim olacak,siz derseniz ki “paramız var istediğimiz ürünü satın alırız” bu da mümkün olmayacak.Çünkü her devlet öncelik kendi vatandaşının ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışır , kendi vatandaşı varken Türkiye ye ürün satacak ya da hibe edecek değil
Bu yüzden tarımda doğru adımlar atılmalı tohum daha toprağa düşmeden çiftçi desteklenmeli , ürünü hasat sonu ve satışına kadar devlet destekli olması şarttır. Bu da ancak Milli Ekonomi Modeli Tarım politikaları ile mümkündür.
Türk çiftçisinin yüzü Milli Ekonomi Modeli ile gülecek Türk Halkı Milli Ekonomi Modeli ile ucuz ve kaliteli sağlıklı tarım ürünlerine kavuşacak .

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER