Perşembe, Mayıs 2, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTARSİM Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

TARSİM Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Hatay Tarım ve Ormancılık İl Müdürlüğü ve TARSİM Adana Bölge Müdürlüğü yetkilileri tarafından Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantı; İl Müdürü Ergün Çolakoğlu başkanlığında İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri, teknik personeller ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleştirildi. İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasında İl Müdürü Çolakoğlu; devlet destekli tarım sigortalarının önemine değinerek tarım sigortalarının teminat kapsamının sürekli arttığını, her yıl yeni teminatların devreye sokulduğunu ve 2023 yılında uygulanacak yeniliklerden çiftçilerimizin mutlaka faydalanması gerektiğini ifade etti.

KALAYCIOĞLU KATILIMCILARI BİLGİLENDİRDİ

TARSİM Adana Bölge Müdürü Abdulvahap Kalaycıoğlu’nun konuşması ve ardından görevli uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sunumda; devlet destekli tarım sigortalarının üretimde devamlılığını sağlamak için doğal afetlerin tarım arazilerinde ve hayvancılıkta sebep olduğu zararların belli bir kısmını karşıladığını, çiftçilerden gelen talepler üzerine sigorta kapsamının dolu paketi dışında kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem ve aşırı yağış risklerine karşı da güvence altına alındığını söyledi. Ayrıca meyvecilik, seracılık, küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar ile kanatlı yetiştiriciliği konusunda TARSİM uygulamaları da anlatıldı. Çiftçilerden gelen soruların cevaplanmasıyla toplantı sona erdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER