Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaİskenderunTaş Ocağı Olayı İle İlgili Eylem Yapılacak

Taş Ocağı Olayı İle İlgili Eylem Yapılacak

İskenderun’a bağlı Akçay Mahallesi’nde vatandaşlar ilçeye yapılması planlanan taş ocağına karşı seslerini duyurmak amacıyla bir protesto eylemi gerçekleştirecek.

Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından 5 Ağustos Cuma günü İskenderun güvercinli Park’ta gerçekleşecek olan protesto eylemine tüm vatandaşlar davet edildi.

Akçay Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada; “Ormanlarımız, Su kaynaklarımız, Tarım ve Doğal yaşam alanlarımız. Taş Ocakları ve Yangınlarla, Yok edilmesin. Bu şehir Bize Emanettir. Bizden sonraki nesil için söndürülmeden Atılan İzmarit, söndürülmeyen piknik ateşi . Doğaya gelişi güzel atılan şişeler Nedeniyle, yaşanan orman yangınları sonucu. Anayasa’nın 56. maddesi: “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” hükmü içermektedir. 27/06/2022 Yeni mermer ocağı Başvurusu Taş-Maden ocaklarının, yakınında bulunan tarım alanları olmak üzere Tüm körfezin doğası etkilenecek, çevremizde telafi edilemez tahribatlar oluşacaktır. Bitki, ağaç ve hayvan türleri etkilenecek, bir kısmı ebediyen yok olacaktır. Su kaynaklarımız kirlenecek, pınarlarımız kuruyacak ve olumsuz yönde etkilenecektir.” ifadelerine yer verildi.

TAŞ OCAKLARI DOĞAYI OLUMSUZ ETKİLİYOR 

Nakliye sırasında, tarım alanlarının içinden geçen yolun çıkaracağı toz mahallelerimizi ve tarım alanlarımızı şantiye alanına çevirecek, bölgemiz temiz havaya hasret kalacaktır. Patlatma yoluyla taş çıkartılacak, gürültü ve sarsıntı hayatımızı çekilmez hale getirecektir.

Her bir patlatma sırasında ortaya çıkan 2-3,5 şiddetindeki sarsıntı mahallelerdeki evlere zarar verecektir. Yine bu patlatma sırasında savrulan taşlar çevrede hayati tehlikeler yaratacaktır. Taş-Maden ocakları onlarca yıl faliyet göstereceği için telafisi olmayan hasarlar birakcaktır.

Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurur: “Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fidan bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” Doğa, kendisine yapılan her ihanetin bedelini mutlaka ödetir! 70 Hektar ormanımız Yeni bir mermer ocağı için feda edilecek. Mevcut taş ocaklarını kapattırabilir,Yenilerinin açılmamasını ve ormanlarımızıyangın ve diğer olumsuzluklardan koruyabiliriz. Yer: 05.08.2022 Cuma Günü saat :11:00’da İskenderun Güvercinli Park’da İskenderun İçin Ses ver stant imza ve desteklerinizi bekliyor olacağız.” ifadelerinde bulunur.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER