Cuma, Mayıs 3, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun"Taş Ocağının açılmasına karşıyız"

“Taş Ocağının açılmasına karşıyız”

Hatay’ın İskenderun ilçesi Amanos dağı eteklerinde Bekbele Orhan Gazi yerleşkesinde 50 bin nüfusu etkileyeceği belirtilen, 15 yıldır aktif olmayan taşocağının yeniden açılacağını duyan vatandaşlar tepki gösterdi.

İskenderun ilçesinde depremin psikolojisini atlatamayan vatandaşlar 15 yıldır aktif olmayan bir taş ocağının açılmak istenmesi haberini alınca tedirgin oldu.

Aldıkları duyumdan dolayı rahatsızlıklarını dile getiren yöre insanlarından İskenderun Belediyesi eski Meclis üyelerinden Osman Çolak “Yaklaşık 15 yıldır aktif olmayan Bekbele Mahallesi Orhangazi yerleşkesi, eski taş ocağının yeniden açılacağını öğrendik. Bizler depremden sonra evlerimizde rahat uyuyamazken çocuklarınızın psikolojisini düzeltmeye çalışırken şu anda da yine dinamit sesleri ile uyandırılmak isteniyoruz. Birilerinin para kazanacağı ama on binlerin rahatsız olacağı bu taş ocağının açılmasına tüm bölge halkımız karşıdır“ dedi.

 

50 BİN VATANDAŞI ETKİLEYECEK!

Evlerine, mahallelerine direkt etkisi olan bu taşocağının 50 bin vatandaşı etkileyeceğini ve bu konuda devlet büyüklerinden yardım beklediklerini ifade eden Osman Çolak “Yaklaşık 200 metrede evlerin başladığı ve Orhangazi’de, Bitişik, Bekbele, Akçay, Denizciler mahallesini direkt olarak etkileyen bu bölüm yaklaşık 50.000 nüfusa etki edecek. En büyük etkiyi de Orhangazi Bekbele daha sonra Bitişik ve Denizciler alacak. Bunu biz bölge halkı olarak kabul etmiyoruz. Bu problemin bir an önce yetkililer tarafından çözülmesini istiyoruz. Hiçbir şekilde sessiz kalmayacağız. Bölgemizdeki Azasından muhtarına belediye meclis üyesine belediye başkanına kaymakamına hepsini göreve davet ediyoruz” diye konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER