Perşembe, Nisan 25, 2024
No menu items!
Ana SayfaSağlıkTaşerondan Kadroya Geçen Sağlık Çalışanları "Öz Sağlık İş" Sendikasında

Taşerondan Kadroya Geçen Sağlık Çalışanları “Öz Sağlık İş” Sendikasında

Taşerondan kadroya geçen sağlık çalışanlarını ilgilendiren dava sonuçlandı. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından açılan itiraz davasını Öz Sağlık-İş Sendikası lehine sonuçlandı.
Sağlık Bakanlığı ve bağlı iş yerlerindeki sağlık işçilerini kapsayacak olan işletme kamu toplu iş sözleşmesi yetki tespiti, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Sağlık-İş’in lehine sonuçlanmasının ardından Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası tarafından açılan itiraz davası karara bağlandı.
Açılan tüm davalar Öz-Sağlık-İş Sendikası lehine sonuçlandığını açıklayan ve sonucu bir zafer olarak nitelendiren Sendikanın Hatay Şube Başkanı Fehmi Azboy, Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanlığı’nın yazılı açıklamasını kamuoyu ile paylaştı.
Şube Başkanı Fehmi Azboy, kararın binlerce sağlık emekçisini ilgilendirdiği vurgulayarak, 2018 Nisan ayı itibariyle 696 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile eski taşeron işçilerinin daimi işçi kadrosuna geçirildiğini hatırlattı.
Başkan Fehmi Azboy, Sağlık iş kolunda olan bu işçilerin büyük çoğunluğunun sendikalarına üye olduğuna değinerek “Taşeron işçilikten daimî kadroya geçen işçiler dışında, aynı iş yerlerinde öteden beri çalışan Türkiye geneli toplam 3500 civarında kadrolu işçi de hala çalışmaya devam etmektedir. Eylül 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na yapılan müracaatımız sonucunda, Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikasına açık ara üye fazlalığımız tespit edilerek kanunda aranan gerekli 40 çoğunluğu sağlamamıza rağmen, yapılan bu tespite itiraz ederek konuyu yargıya taşıdı. İşçi aleyhine yapılan itirazların sonucu açılan davalarda taraf olarak duruşmalara katıldık ve nihayetinde adalet tecelli etti” diye konuştu.
Davanın, Yargıtay aşamasının da tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Başkan Azboy, şu bilgileri aktardı: “Yargıtay sürecinin de tamamlanmasının ardından kesin olarak karara bağlanacak yetki süreci sonrasında, taşerondan kadroya geçirilen işçiler de dahil olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının mevcut mevzuatlar çerçevesinde tüm haklarını korumaya geliştirmeye devam edeceğiz. Ülkemizde bir zamanlar bir kısım işverenlerin, işçilere karşı takınmış oldukları tavır ve tutumları, işçi hak ve menfaatlerini korumak üzere kurulmuş bir sendikanın “kötü işveren” zihniyetiyle hareket edip sağlık işçilerinden gizlemeye çalıştıkları gerçekleri ortaya çıkarmaya ve emekçilerden yana mücadelemize devam ediyoruz.”
Bu kararın Hatay’da sevinçle karşılandığının da altını çizen Fehmi Azboy “Haklı olan yine kazandı. Öz Sağlık İş Sendikası, bakanlıkta öteden beri kadrolu olarak çalışan sağlık işçileri ile birlikte taşerondan kadroya geçen işçilerin haklarını da korumaya devam edecektir. Kamuda çalışan sağlık işçilerinin bu konuda hassas ve uyanık davranması gerekmektedir.” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER