Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaTanıtım YazısıTayland Turu Yaptığınızda Biliyor Olmanız Gerekenler

Tayland Turu Yaptığınızda Biliyor Olmanız Gerekenler

 

 

Her yıl milyonlarca insan Tayland’a akın ediyor ve sayı her geçen gün artmaya devam ediyor. Tayland turları tatiline çıkmadan önce sizi neler beklediği konusunda temel bir bilgiye sahip olarak yolculuğunuz için yardımcı fikirler edinebilirsiniz.

Hayvan Turizminden Kaçının

 

Tayland’ın en egzotik hayvanlarından bazılarıyla yakın ve kişisel olarak tanışmak, birçok turistin seyahat programlarında mutlaka yapılması gereken bir aktivite haline geldi. Fil yürüyüşleri, kaplan tapınakları ve maymunlarla fotoğraf çekimleri ülkeyi ziyaret ederken karşılaşabileceğiniz aktivitelerden bazıları olabilir. Bu etkinliklerden biri yapılacaklar listenizde ise, onu geçmenizi öneririz, çünkü yapılan bu aktivitelerle hayvanlara nasıl kötü davranıldığının ve ihmal edildiğinin farkında olmayabilirsiniz.

 

Sokak Köpekleri

 

Sadece Tayland’ın sokaklarında dolaşan yaklaşık 300.000’den fazla sokak köpeği olabilir. Sokak köpeklerinin kesin sayısı belirsiz olsa da, kesin olan bir şey: ülkeyi ziyaret ederken en az bir avuç dolusu köpeğiyle karşılaşma ihtimaliniz olabilir.

 

Maymunları Beslemeyin

 

Tayland’da maymunlarla dolu birçok plaja rastlayabilirsiniz. Bu hayvanlar sevimli ve zeki oldukları için yakından görmek isteyebilirsiniz ama bu isteğiniz onları beslemeniz gerektiği anlamına gelmez. Maymunları beslemek, kendi başlarına yiyecek bulmalarını engelleyerek onları vahşi doğada savunmasız hale getirebilir. Ayrıca insanları yemekle ilişkilendirecekleri için yiyecek bulma umuduyla çantanızı, giysinizi ve daha fazlasını çaldıklarına şahit olabilirsiniz. Bu maymunlar, eşyalarınıza zarar verdiklerinde daha az sevimli olabilirler.

 

Maymunların vahşi hayvanlar olduğunu asla unutmamalısınız. Maymunlar ısırabilir ve kuduz aşısı olmadıkça keyifli tatil deneyiminiz hızla çok tehlikeli bir hale gelebilir.

 

Takas Yapın

 

Tayland’da takas eğlenceli olabilir. Batı dünyasında karşınızdaki tüccarla bir fiyatta anlaşana kadar takas yapmanıza izin veren çok az yer bulabilirsiniz. Bununla birlikte, indirim konusunda ısrar etmek için her zaman bir fikir olabilir.

 

Farklı deneyimler yaşayacağınız Tayland turları için https://www.tatileksper.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER