Perşembe, Mayıs 9, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTBMM'de Depremde kaybolan çocuklar mesaisi

TBMM’de Depremde kaybolan çocuklar mesaisi

TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremden etkilenen bölgedeki enkazlarda kaybolan vatandaşların tespit edilmesi, bakan tarafından açıklanan bilgilerin doğruluğunun araştırılması, enkazdan çıkan cenazelerin tamamı için kimlik tespiti, DNA örneği alımı ve otopsi yapılıp yapılmadığının incelenmesi, çocuk kaçırma iddialarının kapsamlı bir biçimde değerlendirilmesi, kaybolan vatandaşlarımızın bulunması için gerekli çalışmaların yapılmasına yönelik araştırma önergesinin gündemin önüne çekilerek bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi görüşüldü.

“TBMM BÖYLE BİR İDDİAYA SESSİZ KALAMAZ”

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan da şunları söyledi:

Bu öneri sıradan bir öneri değil, büyük bir felaketle karşı karşıyayız… Ülkemizde 1999 depreminden bugüne hemen her dönem tekrar edilegelen çocuk kayıplarının 6 Şubat depreminden sonra da tekrarı önemli. Yıllardır son depremden sonra aylardan beri bu felaketlere olan çığlıklar sürekli örtbas edildi. Ne zamanki bu vahim iddia bir ada üzerinden Epstein iddiasıyla gündeme geldi, biz o zaman konuşuyoruz. Hele de Türkiye’den çocukların da bulunduğuna dair iddiaların bulunduğu bir dönemde TBMM böyle bir iddiaya kayıtsız asla kalamaz. Mutlaka bu konu açığa çıkarılmalı, kamuoyu bilgilendirilmelidir. Haftalardır süren bu kadar ithama rağmen en küçük bir reddiye söz konusu değil.

“KAYIPLARLA İLGİLİ ÇALIŞMA MASASI KURULSUN”

İYİ Parti’nin önerisi üzerine söz alan CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım şunları söyledi:

Bu insanların 11 aydır çalmadıkları kapı kalmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na buradan seslenmek isterim; bu akut dönemde bir ‘Alo 183 hattı’ kurulmuştu. Burada ne kadar ihbar var? Ne kadar bulunan çocuk, birey var, bunları açıklasınlar. Hatay’da 122, Kahramanmaraş’ta 18, Adıyaman’da 3, Malatya ve Gaziantep’te 1 kardeşimiz kayıp. Eğer çocuklar veya bireyler kayıp değilse biz buradan sorarız. Rönesans’taki 2 yaşındaki Esila, 1 yaşındaki Mehmet Akif nerede? 3 yaşındaki Alya Dua Kılıç nerede? Bu kayıplarla ilgili hem dernek hem de yakınlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nı daha geçen hafta arıyorlar ama telefona ses yok. Bu vicdanları sızlatan mesele değil mi? Neden bununla ilgili bir çalışma masası kurmuyoruz? Ailelerin, 11 aydır istedikleri şey, bir kabir.”

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada, İYİ Parti’nin grup önerisi AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER