Perşembe, Mayıs 16, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberTBMM'de Yine Bir Barış Atay Klasiği

TBMM’de Yine Bir Barış Atay Klasiği

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Ana Binası’nda Partisinin haftalık basın toplantısında konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, AKP’nin, bütçe komisyon görüşmelerini oldu-bittiye getirdiğini vurguladı. Atay, yasaların milletvekilleri tarafından tartışılmadan Genel Kurul’a gelmesine yol açtığını belirttiği oldu-bitti durumunun, Genel Kurul aşamasında da sürdürdüğüne dikkat çekti.

TBMM’de Yine Bir Barış Atay Klasiği

Filtresiz 2,buçuk yıl daha faaliyetine izin verilen termik santralleri anımsatan Atay, “Aynı anda, başka bir komisyon toplantısı konuluyor. Genel Kurul’da bulunması gereken komisyondan sadece bir üye Genel Kurul’da bulunuyor. Milletvekilleri, aynı zamanda komisyonda oldukları için de oylamaya katılamıyorlar ve geçirilmek istenen yasalar da bir torba yasa içerisinde ‘oldu-bitti’ye getirilip geçiriliyor. Bunun en yakın örneği, termik santrallere filtre takılmasını 2 buçuk yıl erteleyen yasa. Bu erteleme, bir torba yasa içerisinde geçirildi ve Meclis’te neredeyse kimse yoktu.” sözlerine yer verdi.

Atay’dan “Geziyi Mumla Ararsınız” Sözlerine Açıklama

14 Kasım’da Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı “Bu şekilde devam edecek olursanız Gezi’yi mumla ararsınız” ifadesine yönelik açıklamada bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, AKP’liler, yandaş medya ve sosyal medya trolleri tarafından bir manipülasyon yürütüldüğünün altını çizerek Gezi eylemlerinin bir hak arama mücadelesi olduğunu belirtti.

Atay, “Bu bir provokasyon değil, darbe hiç değil” sözleriyle açıklamalarına açıklık getirdi.

İntihar Vakalarına Değinen Atay, Halkın Çaresiz Olmadığını Belirtti

TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay, İzmir’de yaşanan son intihar vakasına dikkat çekerek, eşine parası olmadığını söyleyemediği için intihar eden Ali Kabasakal’ın cebinden bir buçuk lira çıktığını anımsattı.

Atay, “Halkımız çaresiz değildir ve bu çareyi ararken birlikte mücadele edeceğiz” açıklamasıyla halka desteğini duyurdu.

Atay: “Derdimiz Sadece AKP Değil, CHP’de Yaparsa Aynı Tepkiyi Alır”

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in Antalya Şehir Tiyatroları’nda işten çıkarılan ve hak arama mücadelesine başlayan sanatçılarla ilgili “Kapının önünde şov yapıyorlar” sözlerini değerlendiren Atay, aynı sorunun, CHP’li Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile de yaşandığını, dertlerinin sadece AKP olmadığını, aynı şeyi CHP yaparsa, ona da aynı tepkiyi vereceklerini kaydetti.

Atay, Kreimoğlu’nun sözlerine “AKP bitti, bir de sizinle mi uğraşacağız? Neden her kurumun, elinden geldiği an ilk gözden çıkardığı alan sanat oluyor? Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Antalya Film Festivali üzerinden ‘özüne dönüş’ diye PR yapacaksınız, ama daha üzerinden bir ay geçmeden tiyatrocuları işsiz bırakacaksınız, belediye toplantısında bütçe değerleri üzerinden manipülasyon yapacaksınız… Bundan derhal dönülmesini tavsiye ediyorum Sayın Muhittin Böcek’e ve tiyatrocu arkadaşlarımın yanında olduğumu da bir kez daha belirtiyorum.” ifadesi ile tepki verdi.

Kadına Şiddet Eylemlerine Polis Müdahale Ederken Emine Erdoğan Kadınların Haklarından Bahsediyordu

Kadınların eylem yaptığı 25 Kasım, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde polis müdahalesini göz önüne alan Barış Atay, “İroniktir ki, Emine Erdoğan, aynı dakikalarda ‘Türkiye’de artık kadınlar haklarını arayabiliyor’ diye açıklama yapıyordu. İstanbul’un sembol binaları ‘kadına şiddete hayır’ kapsamında turuncu renge bürünmüştü. Neden turuncu olduğunu ben de anlamadım. Türkiye’de emek mücadelesinin, iktidara karşı hak mücadelesinin en önemli unsurlarından biri, hatta en önemli unsuru kadın mücadelesidir” sözlerinde bulundu.

Hasankeyf meselesine de değinen Atay “Binlerce yıllık bir tarihi, baraj altında bırakma çabası yetmiyormuş gibi, henüz su altında kalmayan kısmı da dinamitle yıkılmaya çalışılıyor. “AKP devlet de değildir, millet de değildir. Bize ayar vermeye çalışanlara, bizi öldürmekle, bizi cezaeviyle, bizi kaba kuvvetle tehdit edenlere tek bir şey söylüyorum… Biz buradayız, söylediklerimizin sonuna kadar arkasındayız. Doğru bildiklerimizi söylemeye, hatta üzerine koyarak söylemeye devam edeceğiz. Sizin bu manipülasyonlarınız bizi gerçekleri belirtmek, ifşa etmek görevinden alıkoyamaz” sözlerine yer verdi.

Diğer güncel İskenderun haberleri için: İskenderun Haber
Diğer güncel Hatay haberleri için: Hatay Haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER