Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel"Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz."

“Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz.”

CHP’li kadınlar, önceki gece yarısı TBMM’den geçirilmek istenen “tecavüzcüler ile çocuk istismarına yönelik suçlara evlenme koşulu ile af getirilmesi” uygulamasına şiddetle karşı çıkıyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve CHP İl Kadın Kolu Başkanı Filiz Haksöz imzasıyla dün yayınlanan bildiride şöyle denildi:
“Tacizi, tecavüzü, istismarını aklamanıza izin vermeyeceğiz… AKP iktidarında, her geçen gün kadını yok sayan yasalarla ve önergelerle, karşı karşıya kalıyoruz. Dün gece, Meclis’te sunulan bir önerge ile tecavüz suçlularının aklanmasının önü açılmaya çalışılmakta, taciz ve tecavüz meşrulaştırılmaya çalışılmaktır. AKP’yi samimi olmaya davet ediyoruz. Sokaklarda ‘tecavüze idam’ diye çığırtkanlık yapıyor, Meclis’te tecavüze indirim istiyoruz, tecavüzcüyü ödüllendiriyoruz…
Tecavüzü ve çocuk evliliklerini normalleştiriyorsunuz. Tecavüzcüyü ödüllendirip, hayat boyu tecavüz edebilmenin yolunu açıyorsunuz… Tecavüzcüler ve tacizciler, AKP hükümetinin koruması ile her geçen gün giderek artmaktadır. AKP’nin bu önergesi ile birlikte, çocuk cinsel istismarı başta olmak üzere, zorla erken evlendirilmelerin önü açılmaktadır.
İnsan olan herkesin vicdanını yaralayan bu önerge derhal geri çekilmelidir. Düşünsenize; vücudunuzda, aklınızda, yüreğinizde, kara bir leke bırakan adamla evlenmek zorunda kalacaksınız. Bu; ahlakla, vicdanla açıklanabilecek bir durum değil iken, yasa ile meşru hale getiremezsiniz. Yasalar, ahlaka ve toplum vicdanına aykırı olamaz.
Mağdurun suçluyla yaşamasının sonucu oluşacak onarılmaz yaralarını sarmaya yasalarımızın gücü yetecek mi?
Biz CHP’li kadınlar; tacizi, tecavüzü, çocuk istismarının aklanmasına izin vermeyeceğiz. Bu nedenle,
tacizi ve tecavüzü meşrulaştıran AKP’nin Önergesi’ne HAYIR demek için… Yeter artık! Tacizi tecavüzü meşrulaştırma, ÖNLE! DURDUR! Demek için, sadece kadın olma paydasında, bu mücadelede ben de varım diyen bütün kadınları, sivil toplum kuruluşlarını ve dernekleri, 22.11.2016 (Salı Günü) saat 10.30’da Meclis Dikmen kapısında buluşmaya çağırıyoruz. Yarın çok geç olabilir… Sen yoksan bir eksiğiz…”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER