Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTedavi Edilen Kuşlar Doğaya Bırakıldı

Tedavi Edilen Kuşlar Doğaya Bırakıldı

MKÜ’DE TEDAVİ EDİLEN KANATLILAR DOĞAYA SALINDI

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi atına alınan 7 adet Leylek, 3 adet Peçeli Baykuş, 1 adet Kızıl Şahin, bir adet Şahin olmak üzere 12 adet leylek ile yırtıcı kuşu doğaya bırakıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürlüğü ile Hatay MKÜ (Mustafa Kemal Üniversitesi) işbirliği protokolü kapsamında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çevre iller de dahil getirilen yaralı yaban hayvanlarını tekrar doğaya kazandırıyor.
Merkez Koordinatörü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Muhammed Enes Altuğ, Merkez Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinin özverili destek ve gayretleri ile Yaban Hayvanları için Hastane konforu ile yaban hayvanlarında türe özgü ilk yardım, tedavi, operatif müdahale ve rehabilitasyon hizmeti verdiklerini söyledi.
Merkezdeki tedavi ve cerrahi ameliyatlar Hatay MKÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı öğretim elemanları ve DKMP veteriner hekimleri tarafından yürütüldüğünü ifade eden Altuğ “2020 yılında 275 yaban hayvanının Merkezde tedavi ve rehabilitasyonunun yapıldı, 147 sinin doğaya kazandırıldı, bir kısmının ise Hayvanat Bahçelerine gönderildiği” dedi.
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER