Pazartesi, Nisan 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTefeciden borç sözleri yargıya yaşıyor

Tefeciden borç sözleri yargıya yaşıyor

Hatay Büyükşehir belediyesi eski başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, HBB Başkanı  Mehmet Öntürk’ün açıklamaları kapsamında Hatay BB’nin tefecilerden bile borç para aldığı şeklindeki söylemin gerçeği yansıtmadığını kaydetti.
Lütfü Savaş,konuyu yargıya götüreceğini belirttiği açıklamasında şöyle dedi:
Son günlerde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları üzerinden şahsım hedef alınarak yöneticiliğini yaptığım Hatay büyükşehir belediyesinin tefecilerden borç aldığı ve 7 milyar TL gibi bir rakam borçlu olduğu yönünde bir yalan haber ve dezenformasyon yayılmaktadır.Seçim süreci hukuksal olarak devam etmektedir, tarafımı yıpratmaya ve mevcut süreçlerde seçmende algı oluşturmaya yönelik bu haber ve haberler tamamen asılsız ve yalandır Mevzuat gereği belediyeler meclis borçlanma kararı olmadan bankalardan kredi dahi çekemez ,borçlanamaz, kanunlar açık ve nettir .Meclis çoğunluğunun onlarda olmasına rağmen nasıl borçlanalım ?
Depremden bu yana geçen 11,5 ayda gelirlerimiz %40’a düşmüş ,giderlerimiz ise 12 katına çıkmıştır. Bu asılsız haberi yapanlar hakkında konunun araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı üzülerek belirtmek isterim”
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER