Cuma, Mayıs 17, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTEK ADAMLIKTIR

TEK ADAMLIKTIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Hatay İl Teşkilatı tarafından düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, 1 Kasım değerlendirmesi yapıldı. “Parti olarak Seçim’e Hazırız” mesajı verilen basın açıklamasına; MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, 2. Sıra Adayı İbrahim Gül, 6. Sıra Adayı Mustafa Özçelik, 7. Sıra Adayı Ferhat Küçükler ve İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Demirdöven katılım gösterdi.

-SEÇİME İLGİ YOK-
Önümüzdeki hafta sonu yapılacak, 26. Dönem erken Genel Seçimleri’nin, Türkiye’deki mevcut sorunların çözümü adına önemli olduğunu söyleyen ve vatandaşları da verecekleri “oy” noktasında uyaran, MHP İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “Yaklaşık 40 gündür, Hatay’ın çeşitli noktalarında; köylerinde, beldelerinde, ilçelerinde, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim kampanyasını devam ettiriyoruz. Gördüğümüz manzara şu ki, Milletimiz, önümüzdeki seçimlere fazla bir ilgi duymuyor. Çünkü Milletimiz, seçimlerin artık gündemden çıkmasını, problemlerin ve sıkıntıların çözüm bulmasını istiyor. İnşallah, bizlerin de dileği ve isteği, 1 Kasım’dan sonra, Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir an önce hükümetine kavuşur ve mevcut problemlerin çözümü için kabinesini kurar, kollarını sıvar, problemlerin üzerine gider…” dedi.
-AKP, GÜCÜ PAYLAŞMAK İSTEMEDİ-
Konuşmasına devamla, “7 Haziran’dan sonra da Türkiye Hükümetsiz kalmazdı” diyerek bir tespitte bulunan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “Ancak, üzülerek söylüyorum ki, 13 yıldır gücü elinde tutan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 7 Haziran’dan sonra da ‘Gücü başkalarıyla paylaşmama adına’ yeniden bir seçime gitme kararı vermiştir. Oysaki bizler, bir koalisyon kurulmasına en açık partilerden biriydik. Ancak bizim bu ‘açıklığımızı’ dahi çoğu zaman istismar ettiler, ‘Milliyetçi Hareket Partisi bizimle koalisyon kurmadı’ türünden, Başbakan ve iktidar Partisi Milletvekilleri noktasında beyanlarda bulundular” dedi.
-ÇÖZÜM SÜRECİ’NE HAYIR-
Milliyetçi Hareket Partisi’nin 7 Haziran’dan sonraki süreçte takınmış olduğu tavrın, bir “HAYIR” kara propagandası haline dönüştürüldüğünü söyleyen, İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “Hatta İktidar bunu öyle bir yere taşıdı ki, Sayın Genel Başkanımıza ‘Mr. No’ yakıştırması dahi yaptılar. Oysaki Sayın Genel Başkanımız, ‘Çözüm Süreci devam edilsin’ noktasına ‘Hayır’ demiştir. Çünkü Milletimiz, Çözüm Süreci’nin getirdiği felaketi görmüştür. Bundan dolayı da, 1 Kasım’daki tercihini, bu sürecin karşısında en sıkı muhalefet yapan Milliyetçi Hareket Partisi’nden yana kullanacağını düşünüyor ve arzu ediyoruz” diye konuştu.
Bu sürece ilişkin olarak, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Çözüm Süreci’ne ilişkin konuşurken, ‘HDP’liler bizi kandırdı’ demiştir” diyen, İl Başkanı Kaşıkçı, Türkiye Cumhuriyeti’ni yöneten birinin kandırılmaması gerektiğinin de altını çizdi.
-KÜRDİSTAN HARİTASINDA, HATAY-
Bugüne gelindiğinde, Hükümet’in de, ‘Çözüm Süreci’ne dair MHP söylemlerine artık daha fazla hak verdiğini savunan, Kaşıkçı, “Ancak, 1 Kasım seçimlerinden sonra yeniden oyları alıp, ardından da tekrardan ‘Çözüm Süreci’ ile kol kola girip, Doğu’da ve Güneydoğu’da yine benzer politikaları devam ettirecekler yönünde tereddütlerimiz var. O yüzden, ben, sizler aracılığıyla Aziz Milletimize, Aziz Hataylı hemşerilerimize seslenmek istiyorum… Çözüm Süreci’nden en fazla etkilenen illerden bir tanesi, şüphesiz ki Hatay’dır. Zira bölücü terör örgütü PKK’nın sözde Kürdistan Haritası’na baktığınız zaman, çıkış yolu olarak Hatay’ı vermektedir. Bugün, Kırıkhan’ın hemen karşısındaki dağın arka tarafında oluşturulan kanton bölgelerle adeta bir prova yapılmaktadır, bir hazırlık yapılmaktadır” dedi ve uyardı… “Amaç, Kırıkhan’ın arkasındaki dağı aşıp ovaya inmektir… Bunlar son derece, Devletimiz ve Milletimiz adına önemli hadiselerdir. O yüzden, bu önemli hadiseleri, hiçbir siyasi partinin bir siyaset malzemesi yapmaması gerekiyor.”
-YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI-
Suriye’de yanlış yapan Hükümet’in, saplandığı bataktan bir türlü çıkamadığını söyleyen, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “O nedenle, Türkiye’nin, Suriye ile ilişkilerinin derhal düzeltmesi, aynı zamanda, orada yaşanan kardeş kavgasında taraf olmaması, aksine, arabuluculuk üstlenmesi gerekiyor” dedi. Eldeki bu gerçeğe rağmen, Hükümet’in bunu yapmadığını ve Türkiye’nin, orada süren savaşın, kardeş kavgasının bir tarafı haline getirildiğini ifade etti.
-ŞAM’LA TEMAS SAĞLANMALI-
Suriye’de sürdürülen yanlış politikaların Türkiye’de yığdığı milyonlarca Suriyelinin kentlerde yarattığı ciddi maliyetlere de işaret eden, İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “Biz her zaman düşenin yanında olmuş bir devletiz, milletiz… Ancak, takdir edersiniz ki, evimiz bu kadar büyük bir ev değil ve biz de bu kadar güçlü bir ülke değiliz. İki buçuk milyon Suriyelinin memleketimizde idame ettirilmesi, hayatlarını devam ettirebilmeleri, gerek ekonomik gerekse de sosyal yönden Türkiye’ye ağır bir yük yüklemiştir. Kendi işsizliğimizin bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, kendi esnafımızın ekonomik olarak zorda olduğu bir ortamda, bu kalabalığın, kentlerimizde sosyal hayata entegre olmasıyla birlikte işsizlik sayımız arttı, ki zaten can çekişen esnafımız daha da büyük sıkıntıların içerisine girdi. O nedenle, Suriye’deki ‘Mevcut Yönetimle’ temas sağlanmalı, orada birbiriyle düşmanlık ilişkileri içerisine girenler arasında arabuluculuk yapılmalı, acele bir güvenlik bölgesi oluşturulmalı ve Türkiye’deki Suriyeli misafirlerimiz de bu güvenlik bölgesine götürülmeli” dedi.
-AKP’NİN TEK BAŞINA
İKTİDARI OLANAKSIZ-
Konuşmasının sonunda, Milletin, 7 Haziran’da AKP’ye tek başına iktidar şansı vermediğine dikkat çeken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı, “Öyle gözüküyor ki, 1 Kasım Seçimleri’nden sonra da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin tek başına iktidara gelmesi artık imkansız ve olanaksızdır” dedi, ülkenin bekası için, MHP’nin, HDP dışında oluşacak her türlü koalisyon seçeneği içerisinde olmaya hazır olduğunun mesajını ilk elden verdi.
-DAHA İYİ BİR SONUÇ ALACAĞIZ-
Gerçekleşen toplantıda konuşan bir diğer isim, MHP Hatay 2. Sıra Adayı İbrahim Gül ise, 1 Kasım’da, 7 Haziran’dan çok daha iyi ve çok daha başarılı bir sonuç beklentisi içerisinde olduklarını söyledi, bu iktidarın devamının “kaos” yaratacağını, hatta durumun “tek adamlığa” doğru gittiğini dile getirdi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER