Pazar, Mayıs 5, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 771 TL

Tek kişinin yoksulluk sınırı 2 bin 771 TL

Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi’nin yapmış olduğu 2018 Mayıs ayına ait asgari geçim endeksi sonuçlarını açıkladı.
Türkiye İstatistik Kurumu’ndan alınan Mayıs 2018 fiyatlarına göre yapılan araştırmada çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı 2.771,49 TL olarak hesaplandı.
Dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi ise 5.700,0 Lira olarak belirlendi.
Sonuçlar, dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya göre %1,34 oranında arttığını ortaya koydu.
Çalışan tek kişinin açlık sınırı da bir önceki aya göre %1,09 oranında yükseldi ve 2.126,19 Lira olarak hesaplandı.
Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamaları toplamı ise 2018 yılı Mayıs ayında 2.180,09 Lira olarak tahmin edildi.
KAMU ÇALIŞANLARINA BAYRAM İKRAMİYESİ ZORUNLU HALE GELMİŞTİR
Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı asgari geçim çalışmasını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, enflasyondaki artışın kamu çalışanları ve emeklilerin kaybını daha da büyüttüğünü belirtti.
Şahin, “her ay düzenli olarak yaptığımız asgari geçim araştırmamızın bu ayki sonuçları da memurların yılın ortasına geldiğimiz şu günlerde kayıpların artarak devam ettiğini ortaya koymuştur.
Yetkili konfederasyonun öngörüden uzak imzaladığı toplu sözleşmedeki artış oranlarının tamamen ortadan kalktığı bir ekonomik tablo ile karşı karşıyayız. Yaklaşan ramazan bayramı öncesi çarşı pazar alışverişine çıkacak memurlarımız için de en azından bayram ikramiyesi müjdesinin verilmesi zaruri bir hal almıştır. Kamu çalışanlarımız sabırsızlıkla bu müjdeyi siyasi iradeden beklemektedir” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER