Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTeknofest 2020’de Heyecan Sürüyor

Teknofest 2020’de Heyecan Sürüyor

“İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga DEPCİ, IHA Final Yarışmalarını İzledi”

Teknofest 2020’de heyecan Gaziantep şehrinde devam ederken, hafta sonu gerçekleştirilen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (Tübitak) İnsansız Hava Araçları (İHA) yarışması finaline İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci’de katılım gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ile Baykar Savunma Teknik Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar,Gaziantep Valisi Davut Gül, Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’deyarış ve final programına katılım gösterenler arasında yer alırken, 101 takımın katıldığı yarışma AllebenGöleti’nde gerçekleştirildi. 100 binin üzerinde rekor başvuru yapılan yarışmalara pandemi sürecinde olunması nedeniyle protokol ve yarışmacılar haricince izleyici alınmadı ve kıyasıya mücadeleler online olarak takip edildi.

REKTÖR VEKİLİ PROF. DR. TOLGA DEPCİ:

“TAKIMLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Konuyla ilgili bir değerlendirme yaparak; “ Uzay ve Havacılıkta geleceğimize yön verecek adımları atan pırıl pırıl genç kardeşlerimizle Gaziantep’de buluştuk” diyen İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depci “Finale kalan tüm takımlarımızı tebrik ediyorum. İSTE Rektörlüğü olarak Gaziantep final etaplarında da onları yalnız bırakmayacak ve takımlarımızın yanlarında olacağız. Proje başvurusu yapan üniversiteler arasında Türkiye de zaten 4. olarak önemli bir başarı yakalamıştık.Çeşitli kategorilerde yarışan7 takımımızdan da finallerde güzel haberler bekliyoruz. Bu vesileyle bir kez daha İSTE Rektörlüğü olarak kendilerine başarılar diliyorum” dedi.

Öte yandan 24-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan finallerde, 389 öğrenci ile toplamda 50 proje başvurusu yapan İSTE temsilcilerinin 16 projesi on elemeyi geçmiş ve 7 projeyle finale kalmayı başarmışlardı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER