Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTeksöz: 'Esnaf İçin Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz'

Teksöz: ‘Esnaf İçin Tüm Gücümüzle Çalışıyoruz’

TESK Yönetim Kurulu Üyesi, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz, katıldığı bir canlı yayında Esnafın gündemini değerlendirdi.

Esnafın son dönemde sıkıntılı süreçlerden geçtiğini belirten Teksöz, esnafın sorunlarının çözümü için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Ahmet Yetişen ve Necdet Sahil’in sorularını da yanıtlayan Teksöz, programda yaptığı açıklamada,

“Ülkemizin içinde bulunduğu süreçte elektrik fiyatlarının artması esnafın, imalathanelerin belini büken bir neden. Cumhurbaşkanımız sağolsun açıkladı. İndirim ve kilowatt artışı yapıldı. Bunlar için teşekkür ederiz. Ancak elektrik fiyatlarındaki artıştan sonraki indirim miktarı esnaf ve sanatkarlarımızı rahatlatacak bir derecede değil. İmalathaneler istihdam yaratıyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Yapılan %25’lik indirimin %70 seviyelerine çıkarılması, sanayi sektöründeki kilowatt’ın 1500 seviyelerine çıkarılması isteniyor.

Bu konuda dünya genelinde sıkıntı var. Ukrayna-Rusya savaşından dolayı da fiyatlar arttı. Sıkıntılı süreçten geçiyoruz. Ancak bu süreçten el birliğiyle çıkacağımıza inanıyorum. Sonuçta devlet bizim, bayrak, ezan, toprak bizim. TESK’te yapılan toplantılarımıza her hafta bir bakan katılıyor. Orada bir açıklama yaptık. Akaryakıtta KDV ve ÖTV’nin alınmaması ile ilgili. Bu sadece şoför esnafını rahatlatmayacak. Bu iğneden ipliğe gelen zamların da frenine basacak. Nakliyeyi ucuza yapmamız lazım. Sebzeyi tarladan alıp halka sunana kadar yakıt gidiyor. Şoför esnafına vergisiz yakıt sağlanırsa tüm girdilerde de ucuzlama sağlanacaktır. Hem yakıtta verginin alınmaması, hem de kilowatt’ın artması ile ilgili somut adımlar atacağız.

Benim yapımda iyilik, abilik-kardeşlik var. Ben tüm odalarla STK’larla istişare halindeyim. Eksikler neler, ne yapabiliriz diye, Hatay’a ne katarız diye çalışıyoruz. Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Hatay’ın en büyük STK’sı. 70 meslek odasına bağlı 50 bin esnafımız var. Biz Hatay’ın her alışmasında el birliğiyle birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Hatay bizim. Hatay’da birlik ve beraberliği sağlamamız lazım. Hatay’ın sorunlarının çözümü için hepimizin el birliği olması lazım. Önümüzde EXPO var. Hatayspor’un başarısı var. Taraftarın Hatay’a gelmesi, yemek yemesi esnafa katkıdır. Bu durum Hatay’a büyük güç katacaktır.

Saray Caddesi’nde yerdeki taşların yerinden oynaması ve altlarının su ile dolmasından dolayı sorunlar yaşandı. Ben konuyu Antakya Belediye Başkanımız İzzettin Yılmaz’a ilettim. Burada ileride iş makineleri çalışacak. Yine bozulacağı için şimdilik geçici bir çalışma yapılacak. Kısa süre içinde çalışmalara başlanılacağını Başkan İzzettin Yılmaz bana iletti. İnşallah orada güzel bir millet bahçesi yapılacak ve orijinal taşlarla güzel bir yol yapılacak.

Bizden yardım isteyen başkanlarımıza her zaman yardımcı olduk. Mobilya İhtisas sanayi Türkiye’nin yüz akı. Bu projede de emeğimiz çok büyük. Başkanlarımız bize danışıp yardım istediğinde tüm süreçlerde gereken desteği sağlayıp takibini yaptık ve şu anda binlerce kişiye istihdam sağlanıyor. Bizden yardım isteyen herkese kapımız açıktır.

Sizler aracılığıyla Rabbimden ülkemize, ilimize birlik vermesini, tüm dünyaya sağlık, afiyet ve barış vermesini diliyorum. Sadece Ukrayna-Rusya’da değil tüm dünyaya barış istiyoruz. Bu savaşın anlaşılarak durmasını diliyorum. Tüm halkımıza ve esnafımıza sağlık, mutluluk, huzur ve bereketli işler diliyorum” ifadelerini kullandı.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER