Cumartesi, Haziran 1, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTelafi eğitimleri devam eden okulda CED toplantısı Yapılır mı?

Telafi eğitimleri devam eden okulda CED toplantısı Yapılır mı?

Kuzuculu Mahallesi Bülke Yaylası mevkiinde yapılmak istenen Alçı Grafit ocağı ile ilgili 8 Temmuz 2021 Perşembe günü saat 13;00’da Emralkayası İlkokulunda ÇED Toplantısı yapılacak.

Okulda telafi eğitimleri devam ederken buradaki toplantıya nasıl izin verilmiş?

Çevre ve Doğa Dernekleri Amanos dağlarında fazlasıyla taş ocağı, alçı ve grafit ocağı, Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi olduğunu belirterek daha fazlasının kurulmasını peşinen istemiyorlar.
Bunun yanı sıra Kuzuculu, Altınçağ, Yeşilköy ve Ocaklı Mahallelerinde de bu tesisin kurulmasına karşı olduklarını yüksek sesle dillendiren insanlar var.
Yazılı ve görsel basından sıkça şahit olduğumuz eylemlerin benzerleri eğitim öğretim faaliyeti devam eden bu okulun bahçesinde de tezahür edecek olur ise bunun hesabını kim, nasıl verecek?
ÇED yönetmeliğinin 9 Maddesine göre; Halkı yatırım hakkında bilgilendirmek, projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere; Bakanlıkça yeterlik verilmiş kurum/kuruluşlar ve proje sahibinin katılımı ile Bakanlıkça belirlenen tarihte, projeden en çok etkilenmesi beklenen ilgili halkın kolaylıkla ulaşabileceği Valilikçe belirlenen merkezi bir yer ve saatte Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenir.
Yasanın hükmü açık; “Projeden en çok etkilenmesi beklenen ilgili halkın kolaylıkla ulaşabileceği merkezi bir yer ve saatte Halkın Katılımı Toplantısı düzenlenir.” Denilmekte

Emral Kayası İlkokulu size göre merkezi yerde mi?

Bu projeden Kuzuculu Mahallesi ile birlikte Altınçağ, Yeşilköy ve Ocaklı Mahalleleri birinci derece, diğer mahalleler ise dolaylı olarak etkilenmiyor mu?
Bu toplantının yapılacağı yer değiştirilmeli.
Aksi takdirde olası sonuçların üzüntüsünü hep birlikte yaşayabiliriz.
Kaynak: Sedat İskenderoğlu
RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER