Pazar, Mayıs 26, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“Terörün Nedeni Fosil Atık Kaynaklar”

“Terörün Nedeni Fosil Atık Kaynaklar”

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, batı ülkelerinin fosil enerji kaynaklarına ulaşmak için yapay savaşlar çıkarttığını bundan Türkiye’nin de etkilendiğini savundu.

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, dernek binasında yaptığı basın toplantısında savaşın en büyük çevre kirliliği ve insanlık suçu olduğunu belirtti. 7 Haziran’dan sonra yaşanan terör ve şiddet olaylarının toplumun tüm kesimlerinde infial yarattığın vurgulayan Kara, “Dağlıca da 16 askerin, Iğdır da 13 polisimizin haince şehit edilmesi hepimizi derinden üzmüş ve içimizi dağlamıştır. Yaşanan acılar tarifi imkansız duygulara sebep olmaktadır. Savaş en büyük çevre kirliliğidir, insanlık suçudur” dedi.

NEDEN FOSİL ATIK KAYNAKLARI
Başkanı Nermin Yıldırım Kara, savaşların nedeninin fosil enerji kaynaklarına ulaşmadan kaynaklandığına vurgu yaparak “İskenderun körfezindeki çalışmakta olan ve yenileri de planlanan termik santrallerde fosil atıklar kullanılmaktadır. Çağımızın felaketi küresel ısınmanın ve buna bağlı iklim değişikliğinin başlıca nedeni fosil atıklardır. Sözde gelişmiş batı ülkeleri fosil enerji kaynaklarına ulaşmak için yapay savaşlar çıkarmaktadır. Kuşkusuz olarak ülkemizde bundan etkilenmekte, insanlarımız kamplaştırılmakta, terör olayları yükselmektedir. Bölgemizde yaşananlar aslında petrol paylaşım savaşlarıdır” diye konuştu.

UYANIK OLUP KARDEŞ KAVGASINA SON VERELİM
Yaşanan olayların gerçek yüzünün görülerek biran önce farkına varıp kardeş kavgasına son verilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Kara “Bununda farkında olmalı en temel insan hakkı olan yaşama hakkını hiçe sayan kardeş kavgasına bir an önce son vermeliyiz. Böyle bir ortamda ülkemizin gereksiz yere yeniden seçime yönlendirilmiş olması kesinlikle yanlıştır. Oy devşirme uğruna kaos yaratarak halkı tahrik etmek, birbirini kırdırmak, kabul edilecek bir davranış değildir. Türk toplumu yüzyıllardır farklı kültürleriyle bir arada barış ve kardeşlik içerisinde yaşamıştır. İktidarın bu savaş politikası tutmayacaktır. Terörün dini, dili, ırkı yoktur. Toplumda uzlaşıya, toplumsal huzura ihtiyacımız olan bir dönemde ülkemizi alevi, Sünni, Kürt, Türk gibi mezhepsel ve etnik anlamda ayrıştırmaya çalışılmaktadır” şeklinde konuştu.

Komşu Suriye’de yaşanan olayları çıkaranların bugün Türkiye’de de aynı senaryoyu hayata geçirmenin gayreti içerisinde olduklarını iddia eden Başkan Kara şeklinde konuştu: “El Nusra özgür Suriye Ordusu, İŞİD ve PKK terör örgütlerinin iş birlikçileriyle ulus devletlerini yıkmak amacıyla yaptıkları terörist eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde daha fazla acı ve gözyaşı yaşamamak için tüm halkı, sivil toplum örgütlerimizi, meslek odalarımızı, siyasi parti yöneticilerimizi sağduyu, birlik ve beraberlik içerisinde davranmaya çağırıyoruz.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER