Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana Sayfaİskenderun HaberTES 2nolu şube Başkanı Yanık:"Sıra  Mutfaktaki yangının söndürülmesine Geldi"

TES 2nolu şube Başkanı Yanık:”Sıra  Mutfaktaki yangının söndürülmesine Geldi”

Dört bir yanında çıkan yangınların söndürüldüğünü sıranın  Mutfaktaki yangının söndürülmesine geldiğini söyledi.
Başkan Yanık açıklamasını söyle sürdürdü
“Ülkemiz, haftalardır Anadolunun dört bir yanında çıkan, yüreklerimizi parçalayan yangınlarla mücadele ediyordu. Şükürler olsun ki yetkililerin yaptığı açıklamalara göre hemen hemen tüm yangınlar söndürüldü. Milletimize, Devletimize geçmiş olsun.
Şimdi sıra ceplerde ki, cüzdanlarda ki yangınları söndürmeye geldi.
Temmuz ayında açıklanan TUİK  verilerine göre yaklaşık olarak son 2 yılın en yüksek enflasyon oranı çıktı.
Bu yıl 6. Yapılacak olan toplu görüşmelerde yaklaşık 6 milyon memur ve emeklisinin maaşlarına yapılacak olan zam oranı belirlenecek, bu oranlar bizlerin, ailelerimizin ve bizim alım gücümüzden  etkilenen küçük esnafın 2 yıllık kaderini belirleyecektir.
Memura ve memur emeklisine yapılacak zam teklifini açıklayacak olan Kamu İşveren Heyetinden makul ve kabul edilebilir bir teklif bekliyoruz.
Sendikaların ortak talepleri arasında yer alan; maaş ve aylıklara oransal zammın yanında, seyyanen zam ve refah payı verilmesi, 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ile derece kademe ilerlemesinin önündeki engellerin kaldırılması gibi ciddi tekliflerimiz mutlaka karşılık bulmalıdır. Bunlar bizlerin asgari yaşam standartlarında yaşaması için mutlak gereklidir.
Bu yıl ki yapılacak zam oranları sendikaların istekleri doğrultusunda olmazsa memur ve memur emeklisi gelecek 2 yılda açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilecektir.
Sunuda söylemekte fayda var, memur ve memur emeklisinin alım gücünün düşmesinin bedelini sadece bizler değil küçük esnafa fazlasıyla ödemektedir. Ekonomik verilere göre 6 milyon kişiye yapılacak ciddi bir zam durgun olan piyasanın canlanmasında vesile olacaktır.
Çizdiğimiz tablo açıktır, bu tablonun yok sayılmasının ekonomik ve siyasi bedelinin olacağı aşikardır.
Bu çerçevede bu yıl ki memur sendikalarının taleplerinin yerine getirilmesi değerlendirmeye, tercihe tabi olmayıp ciddi bir zorunluluktur. Sorumluk sahibi olan herkesin bu uyarıları dikkate alması vicdanı bir sorumluluktur.”

 

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER