Pazar, Mayıs 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelTEZGİDER ‘EMPERYALİZM YURDUMUZU BOMBALARLA DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYOR’

TEZGİDER ‘EMPERYALİZM YURDUMUZU BOMBALARLA DİZAYN ETMEYE ÇALIŞIYOR’

44 Yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Türkiye Liseliler Birliği tarafından anıldı. Havuzlu çarşıdaki anmaya Türkiye Gençlik Birliği, Taşeron İşçileri Derneği, Vatan Partisi destek verdiler.
Havuzlu çarşıdaki basın açıklamasını TLB başkanı Yaren Tezgider yaptı. Basın açıklamasında Mustafa Kemal’in askerleriyiz, İnan, Deniz, Aslan gibiyiz, Kahrolsun Amerikan emperyalizmi sloganları attılar.
Tezgider açıklamasında Mehmetçiğin ve polisin vatan savaşı verdiğini ve sonuna kadar desteklediklerini ifade etti.
Tezgider, 19 Mayıs 2016 tarihindeki İstanbul’da yapılacak yürüyüşe katılacaklarını ve herkesi bu yürüyüşe destek vermeye, katılmaya çağırdı.
“Denizler ateşten günlerde mücadele ettiler. Bu gün yine ateşten günler yaşıyoruz. Bölücülük, pervasızca, ağbeyimiz, kardeşimiz, Mehmetçiklerimize, polisimize ve yurttaşlarımıza saldırıyor. Emperyalizm yurdumuzu bombalarla dizayn etmeye çalışmaktadır.
Ülkemiz her geçen günü şeyhler, dervişler, sapıklar ve tecavüzcüler ülkesi haline getiriliyor.
Şimdi tarih dersi kitaplarından Mustafa Kemal Atatürk’ü silmek istiyorlar. İşte tam bunları yaşadığımız günlerde, bu günün geleceğini düşünen gençliğe, Deniz olmaktır, Yusuf olmaktır, Hüseyin olmaktır. Aynı Kararlıkla bölücülüğe ve gericiliğe karşı mücadele etmektir. Atatürk’e sarılmaktır. Türk milletinin anılmadığı ders kitaplarını çiğnemektir.
Bu gün denizlerin bayrağını taşıyan bizler, onlarla aynı Türkiye’nin özlemini taşıyoruz. Denizler nasıl dün Mustafa Kemal yürüyüşünü gerçekleştirmişse, bu gün bizde Mustafa Kemal’in askerleriyiz diye haykırıyoruz. Denizler, nasıl 6 filoyu denize döktülerse, bu gün biz de gördüğümüz her yerde, bölücü terörün en büyük destekçisi olan ABD askerlerinin başına çuval geçiriyoruz.
44 Yıldır bu kararlık bitmedi. Çünkü bu kararlık Türk Milletinin kararlılığıdır. Türkiye’yi yeniden aydınlığa kavuşturma kararlılığıdır. Cumhuriyet devriminin kararlılığıdır.
Deniz, Yusuf,Hüseyin birer yürek ateşçisidir. Bilinçten çıkan kıvılcımdır. O ateşi yakan Denizler devrim ateşi ile kendilerini yakmışlardır. Kırk dört yıldır yanarak ürettikleri o ateş önümüzü aydınlatmakta ve bizlere güç vermektedir.
Bu gün Denizlere yapılacak en büyük haksızlık, karamsarlık ve umutsuzluktur. Yas tutmuyoruz. Deniz ölüme giderken dahi, Türkiye için umudunu kayıp etmemiştir. TLB ve TGB varsa gençliğin büyük umudu sönmemiştir.
Çünkü millet sözünü söylemedi. Bütün kaleler zaptedilmedi. Bu gün vatan mücadelesini zafere ulaştırmak, Türkiye’yi yeniden aydınlatmak için Denizler gibi Atatürk’e sarılıyoruz. Gençliğe Hitabede bize verdiği birinci vazifeyi uygulamak için varlığımız ve geleceğimiz için Mayıs’ta İstanbul’da olacağız. Şişli’den, Atatürk’ün kurtuluş savaşını planladığı evden,Dolmabahçe’ye Deniz olup akacağız.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, o gün bizlerlerle yürüyecek! Birinci vazife yürüyüşümüzde, yüreklerimizde onları taşıyacağız. Denizlerimize söz veriyoruz, uğrunda canlarını feda ettiğiniz vatan mücadelesini zafere ulaştıracağız. Tam bağımsız Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracağız.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER