Salı, Mayıs 21, 2024
No menu items!
Ana SayfaArsuzTİP Arsuz Örgütü Başkan Güven'e sordu:"AKP'li Vekil Yayman'ın yeğeni Arzu Yayman'ı...

TİP Arsuz Örgütü Başkan Güven’e sordu:”AKP’li Vekil Yayman’ın yeğeni Arzu Yayman’ı işe başlattınız mı?”

 

Türkiye İşci Partisi Arsuz İlce ÖrgütüArsuz Belediyesine Soruyoruz”başlıklı bir basın bildirisi yayınlayarak “Arsuz Belediyesi, tek özel yerleştirme hakkı olan Özel Kalem pozisyonuna AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yeğeninin eşi Arzu Yayman’ı 12.04.2022 tarihinde özel kalem olarak Arsuz Belediyesi’ne, bir hafta geçmeden de 20.04.2022 tarihinde İskenderun Teknik Üniversitesi’ne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atamıştır.


Binlerce üniversite mezunu KPSS ile atanmayı , bir iş bulmayı, verdikleri emeklerin karşılığını alabilmeyi beklerken, CHP’li Arsuz Belediyesi ve Belediye Başkanı Asaf Güven AKP Milletvekili ile ahlaksız bir ortaklık kurmuştur.”iddiasında bulundu

TİP Arsuz ilce Örgütünün açıklamsı şöyle:

AKP-Saray rejimine karşı Arsuz halkı halkçı, kamucu, emekten yana bir yönetim için CHP’ye oy vererek Asaf Güven başkanlığında bir yönetim seçmiştir. Ancak seçildiği günden bu yana halkçı, kamucu çalışmaları değil piyasacı çalışmaları ile anılan belediyede liyakatsiz, usulsüz bir biçimde bir kişinin memuriyet kadrosuna alınıp İskenderun Teknik Üniversitesi’ne atanması şeffaf ve halkçı belediyecilik anlayışıyla uyuşmamaktadır.

Özel Kalem Müdürlüğü kadroları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 59. Maddesine göre sınavsız memuriyete geçiş için belirlenmiş istisnai kadrolar arasındadır. 657 sayılı kanunun atanma, sınavlar, kademe ilerlemesi ve dereceye yükselmesine ilişkin hükümleriyle bağlı olmaksızın tahsis edilmiş derece aylığı ile memur olarak açıktan atama yapılabilmektedir.
Özel kalem müdürlüğünün istisnai kadrolar arasında yer almasından dolayı, belediye başkanları istedikleri kişiyi atayabilmektedir. Belediye kadrolarına dışarıdan özel olarak atama yapılabilen tek pozisyon “Özel Kalem”dir.

Bir tarafta halkın üzerindeki ekonomik krizin yansımaları, işsizlik, yoksulluk, vergiler varken bir tarafta Saray Rejimi ve onun yandaşlarının kendi çarkları içinde sürdürdüğü bir yaşam söz konusu. Gün geçmiyor ki düzen partilerinin kendi yandaşları için yolsuzluk haberleri ile karşılaşmayalım.

Öyle ki CHP Belediyesi olan Arsuz Belediyesi, tek özel yerleştirme hakkı olan Özel Kalem pozisyonuna AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın yeğeninin eşi Arzu Yayman’ı 12.04.2022 tarihinde özel kalem olarak Arsuz Belediyesi’ne, bir hafta geçmeden de 20.04.2022 tarihinde İskenderun Teknik Üniversitesi’ne Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak atamıştır.
Binlerce üniversite mezunu KPSS ile atanmayı , bir iş bulmayı, verdikleri emeklerin karşılığını alabilmeyi beklerken, CHP’li Arsuz Belediyesi ve Belediye Başkanı Asaf Güven AKP Milletvekili ile ahlaksız bir ortaklık kurmuştur.

Arsuz Belediyesi ve CHP’li Başkan Asaf GÜVEN’e soruyoruz!

1) 12.04.2022 tarihi Z-50228174-900-65 sayılı kararı ile I. Derece özel kalem müdürlüğüne Arzu YAYMAN atanmış mıdır?

2) 19.04.2022 tarih Z-50228174-900-69 sayılı yazısı ile Arzu YAYMAN özel kalem müdürlüğüne ve belediyeye hiç gelmeden memur kadrosundan İskenderun Teknik Üniversitesi’ne naklen atanması ile ilgili olumlu bir yazınız bulunmakta mıdır?

3) 21.04.2022 tarih Z-50228174-900-76 sayılı yazınız ile Arzu YAYMAN’ın İskenderun Teknik Üniversitesi’ne nakil işlemleri gerçekleşmiş midir?

4) I. Derece Özel kalem müdürü olarak memuriyet kadrosuna aldığınız Arzu YAYMAN’ı alma amacınız nedir?

5) Arsuz Halkının ihtiyaçlarının karşılanması halkçı, kamucu bir belediyecilik için yönetime talip olmuş ve seçilmiş kişiler olarak bir AKP milletvekilinin yeğenini memuriyet kadrosuna alabilmek için belediyenin olanaklarını kullandınız mı?

Türkiye İşçi Partisi Arsuz İlçe Örgütü olarak AKP–Saray iktidarının ülkemizi düşürdüğü durumun farkındayız ve bu durum karşısında inatla mücadele etmeye devam ediyoruz. AKP–Saray rejimi ile çıkar ilişkisine giren herkesle aynı derecede mücadele edeceğiz.

AKP–Saray rejimi ve suç ortaklarına karşı Türkiye İşçi Partisi Arsuz’da halkçı, kamucu bir belediyeye adaydır.

Arsuz Halkı yalnız değildir!

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER