Pazartesi, Mayıs 6, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTİP eski İYİ partili Zan'ı aday yaptı

TİP eski İYİ partili Zan’ı aday yaptı

İYİ Parti Hatay 2.sıra milletvekili olan ve bir müddet önce bu partiden istifa eden Eski futbolcu Gökhan Zan, Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı.

Gökhan Zan’ın adaylığı, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil’in Hatay halkının sesini ve isyanını duyduklarını belirterek duyurduğu bir açıklama ile gerçekleşti. Zan, “Tüm Hatay halkına hep birlikte bu kötü gidişe dur diyelim ve değiştirelim” ifadeleriyle adaylığını kabul etti.

Zan’ın adaylık açıklaması sırasında Hatay’daki deprem sürecinde devlet kurumlarının yetersiz kaldığını ve halkın umudunun dışarıdan gelen yardımlar olduğunu belirttiği görüldü. Ayrıca, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a da çağrıda bulunarak Hatay İttifakı’nın etrafında birleşme çağrısı yaptı.

TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, CHP’nin Lütfü Savaş’ı değiştirmesi halinde TİP’in adayını geri çekip çekmeyecekleri sorusuna, attıkları adımın CHP’ye veya Lütfü Savaş’a karşı değil, AKP’nin rantçı politikalarına karşı olduğunu ve CHP’nin adımlarına bağlı olarak hareket edeceklerini ifade etti.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER