Pazartesi, Mayıs 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatay HaberTİP Hatay İl Örgütü: "İktidar tam kapanma kararı almalı"

TİP Hatay İl Örgütü: “İktidar tam kapanma kararı almalı”

 

Türkiye İşçi Partisi Hatay İl Başkanlığı adına yapılan yazılı açıklamada önlemlerin ‘halkın sağlığı yerine piyasacı kararlarlarla´ sürdürüldüğü eleştirisi yapıldı, pandeminin ülke çapında pik yaptığı bu dönemde iktidarın tamamen kapanma kararı alması istendi

. Hatay´daki esnaf odaları, ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları tarafından yapılan ‘kepenk kapatma´ çağrısının da değerlendirildiği aynı açıklamada, bu kurumların, pandemiyle mücadele kapsamında 156 ülkeye ve 9 uluslararası kuruluşa yardım sağladığını, salgın nedeniyle ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan bazı ülkelere bütçe desteği verdiğini açıklayan iktidara ‘halkına. esnafına destek ver´ çağrısı yapamamasını ‘samimiyetsizlik´ olarak nitelendirildi.
TİP İl örgütü açıklamasında şunlar kaydedildi: “Pandeminin ülke çapında pik yaptığı bu dönemde iktidar tamamen kapanma kararı almalı. Bu süre zarfında halkın, esnafın, emekçilerin tüm ihtiyaçlarını karşılanmalı, sağlık emekçilerinin daha fazla yıpranmasını engelleyecek önlemler bir an önce hayata geçirilmeli ve sağlık sektöründe yeni istihdamlar sağlanmalı.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER