Cumartesi, Mayıs 4, 2024
No menu items!
Ana SayfaHatayTİP’li Öğrencilerden Gezi kutlaması

TİP’li Öğrencilerden Gezi kutlaması

 

Türkiye İşçi Partisine TİP  gönül vermiş öğrenciler, Gezi direnişinin 9. Yıldönümünü yaptıkları Basın açıklamasıyla kutladılar.

TİP’li Öğrencilerden Gezi kutlaması

Armutlu Mahallesinde yapılmak istenen karakol arsasında Basın açıklamalarını yapan TİP’li öğrenciler, “Bugün Hatay TİP’li Öğrenciler olarak Gezi’nin 9. yıldönümünü kutlamak ve Antakya için direnişin sembolü haline gelen Armutlu Mahallesi’ne yapılacak Karakolu kabul etmediğimizi dile getirmek için Armutlu Sokakların idik. Alanın Gezi Şehitleri Parkı olması talebimizi dile getirmek için basın açıklaması yapmak üzere karakolun yapılacağı alanın önünde basın açıklamamızı gerçekleştirdik Pankartımızı astırmadılar basın açıklamasına müdahale etmeye çalıştılar. İnatla dile getiriyoruz ki “Burası Karakolun Değil Gezi Direnişinin Yeri!” diye haykırdılar.

Türkiye İşçi Parti’li öğrenciler Basın açıklamalarında şu görüşlere yer verdiler:

“Burası Armutlu, gezi direnişinin yaşandığı, su depolarından çamaşır makinelerinden barikatlar kurulduğu, halkın sokağı terk etmediği, canlar verildiği yer, Armutlu.

Bizler gezideydik, buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Ahmet’in Abdocan’ın Ali İsmail’in hayal ettiği dünyayı kuruncaya kadar mücadele edeceğiz.

9 yıl önce bu toprakların en şanlı direnişlerinden biri yaşandı. Özgürlüğümüz eşitliğimiz haklarımız için sokakları doldurduk.

Bu memleket bizim, saray iktidarına karşı memlekete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Saraylar saltanatlar biter, geziler ve geziciler ilelebet yaşayacaktır.

Türkiye İşçi Partisi öğrenciler olarak bugün ve her gün gezi ruhuyla yürümeye devam edeceğiz.

Arkamızdaki alana karakol yapılmak isteniyor. Bizlerin ihtiyacı karakol değil, yeşil alan. Bizlerin ihtiyacı parmaklıklarla örülü binalar değil, yeşil alan. İhtiyacımız korkutulmak değil, özgürlük eşitlik ve kardeşlik.

Bu alana karakol yapmayı yeltenenlere buradan sesleniyoruz ” karakol değil gezi parkı istiyoruz”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER