Perşembe, Mart 28, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTMMOB Makine Mühendisi Dalyan'dan AVM Uyarısı: "5 Dakika Olsa da Girmeyin"

TMMOB Makine Mühendisi Dalyan’dan AVM Uyarısı: “5 Dakika Olsa da Girmeyin”

TMMOB Makina Mühendisleri Danışma kurulu Üyesi Yüksek Makine Mühendisi Sevinç Dalyan 11 Mayıs itibariyle açılan AVM‘lere yönelik uyarıda bulundu.

TMMOB Makine Mühendisi Dalyan’dan AVM Uyarısı: “5 Dakika Olsa da Girmeyin”

Dalyan, “Kesinlikle AVM’lere 5 dakika olsa da girmeyin. Gidersenizde bizlerle karantina döneminiz geçmeden görüşmeyiniz.” dedi.

AVMlerin Çalışma Saatleri Neler?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği 11 Mayıs’ta açılması planlanan AVM’ler için yeni tavsiye kararı aldı. AVM’lerin faaliyet saatleri 10.00-22.00 kalacak. Perakendeciler 11 Mayıs-1 Haziran arasında 11.00-19.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Sevinç Dalyan, “AVM’lere giden kişiler arasında bir kişi bile korona virüsü taşıyorsa siz de oraya gitmişseniz kesinlikle kaparsınız.

Çünkü AVM’lerin havalandırma sisteminde karışım havası kullanılır. İçerideki hava dışarıdan gelen taze hava ile karıştırılıp içeri verilir.

Yani yüzde yüz taze hava ile çalışmaz. Bunun nedeni çok büyük bir enerji kaybını engellemek içindir.

Içeriye verilen hava iklimin şartlarına göre ısıtılıp veya soğutulup verilir. Yüzde yüz taze hava kullanılırsa çok büyük bir sarfiyat olacağından kullanılmaz. Zaten bu şekilde yapılması yasak.

Enerji tasarrufu olmayacağından ve binaların enerji kimlik belgesi sınıfına uymayacağından yapılırsa bina kimlik belgesi geçersiz çıkar. Kesinlikle AVM’lere 5 dakika olsa da girmeyin. Giderseniz de bizlerle karantina döneminiz geçmeden görüşmeyiniz.

Ne garip bir ülke olduk sahilde ve parkta yürümek yasak AVM’ler serbest. Ben bunları uzmanlık alanım olduğu için sizlere önemini anlatabilmek için yazıyorum.” dedi.

etiketler: TMMOBTMMOB haber, AVM, AVM haber

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER