Cuma, Mayıs 10, 2024
No menu items!
Ana SayfaÜlke GündemiTMMOB "Ön Değerlendirme Raporu" Hazırladı

TMMOB “Ön Değerlendirme Raporu” Hazırladı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 10 ilde büyük yıkıma ve binlerce can kaybına yol açan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, ilk iki gününde yaşananlara ilişkin bir ‘Ön Değerlendirme Raporu’ hazırladı. Raporda, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve ilgili diğer kamu kurumları bu zorlu sınavda başarılı olamamıştır” denildi.

TMMOB, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan depremlerin ilk 2 gününde yaşanan sıkıntılar, yapılan ve yapılamayanlara ilişkin ‘Ön Değerlendirme Raporu’ hazırladı. Raporun, afet bölgesindeki iller hakkında şube ve temsilciliklerle yapılan görüşmeler doğrultusunda 7 Şubat 2023 günü akşam saatleri itibarıyla alınan ilk değerlendirme sonuçlarına göre hazırlandığı belirtildi.

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerindeki yıkımlara ve arama kurtarma çalışmaları ile yardımlar konularındaki aksaklıklara işaret edilen raporun ‘sonuç‘ bölümünde şu çarpıcı değerlendirmelere yer verildi:

>> Depremlerde Hastaneler, Havaalanları Ve Karayollarında Yıkımlar Ve Yıkıcı Hasarlar Oluştu: Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı’ndan alınan verilere göre; 06 Şubat 2023 günü yerel saat ile 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesi, aletsel büyüklüğü 7,7 ve odak derinliği 7 kilometre olan şiddetli bir deprem meydana gelmiştir. Aynı gün saat 14.00’te ise bu kez merkez üssü Elbistan ve aletsel büyüklüğü 7,6 olan ikinci bir deprem daha meydana gelmiştir. Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis illerimizde etkili olan depremde ilk belirlemelere göre çok fazla sayıda konut binasında, hastaneler, havaalanları ve karayollarında yıkımlar ve yıkıcı hasarlar oluştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER